El CAP de Guardiola recupera l’atenció d’urgències en caps de setmana

Pas important en la tornada a la normalitat dels serveis mèdics a l’Alt Berguedà. L’Institut Català de la Salut a la Catalunya central ha anunciat aquest dilluns que el CAP de Guardiola recuperarà l’atenció en caps de setmana i festius a partir d’aquest dissabte, 11 de juliol.

Fins ara, i degut a les mesures excepcionals provocades per la pandèmia, el CAP de Guardiola només atenia entre setmana, de dilluns a divendres, de 8 del matí a 20h del vespre. Això feia que en la resta de franges horàries, la població de l’Alt Berguedà s’hagués d’adreçar a Berga en cas d’urgències. La recuperació d’aquest servei d’atenció en caps de setmana era un dels principals reclams que els alcaldes van fer al Departament de Salut aquesta setmana passada.

L’ICS explica en un comunicat que el CAP de Guardiola recuperarà progressivament la normalitat a partir de dissabte. Per poder gestionar les demandes de la ciutadania, l’ICS demana que abans de desplaçar-s’hi, els usuaris truquin per telèfon (93.822.71.72) o bé contactin a través de l’eConsulta per concretar els detalls de la visita.

En cas que els professionals recomanin una atenció presencial, caldrà anar al CAP amb mascareta i només s’hi podrà anar amb acompanyant quan sigui imprescindible. A banda, caldrà arribar a l’hora indicada, mai abans, i s’haurà de respectar la senyalització i les indicacions dels professionals.

De nit, entre les 20h del vespre i les 8 del matí, l’hospital de Berga donarà cobertura a la població de l’Alt Berguedà en cas d’urgències, com fins ara.

Evitar desplaçaments als CAP

Amb la voluntat d’evitar els desplaçaments innecessaris als centres d’atenció primària, es fa una crida a utilitzar el telèfon o bé l’opció Com et podem ajudar, contacteu amb mi del web de programació de visites o la consulta virtual.

Els professionals de l’ICS a la Catalunya central recorden la importància de donar-se d’alta a l’aplicació La Meva Salut, per tenir accés a totes les dades i a les consultes en línia (l’eConsulta i la videoconsulta).

L’alta a La Meva Salut es pot fer excepcionalment des d’AQUÍ o a través del telèfon 900 053 723, de dilluns a divendres, de 8 a 20 h.

X