El vicepresident Pere Aragonès, en contra de la incineradora, obrirà debat dins el Govern de la Generalitat

El vicepresident del Govern de Catalunya, Pere Aragonès, no està d’acord en el projecte de la incineradora de Cercs i creu que no ha de tirar endavant. Així ho va manifestar aquest dijous, en una reunió amb la Plataforma Anti-incineradora. Aragonès també es va comprometre a “obrir un debat de forma immediata en el si del Govern” sobre el futur del projecte, segons explica la Plataforma en un comunicat.

La Plataforma va expressar al vicepresident la seva “disconformitat per la intenció, manifesta, de voler posar una incineradora al bell mig del Berguedà”. Representants del moviment van assegurar davant Aragonès que el procés per donar el vistiplau al projecte té “caràcter antidemocràtic, més propi d’un país de cacics”, i va insistir en “la inacció respecte les manifestes irregularitats del projecte, per part del Departament de Territori i Sostenibilitat”.

WhatsApp Image 2020-07-10 at 12.22.25

La Plataforma també va demanar a Aragonès que el Govern “respecti escrupolosament la moratòria aprovada al Parlament el febrer”. En aquest aspecte, el Departament de Territori ja s’ha pronunciat aquesta setmana, a través d’un comunicat, després de la reunió del conseller Calvet amb els alcaldes: “Pel que fa a la possibilitat d’establir moratòries, la normativa ambiental no les preveu, a diferència de la normativa urbanística. Les autoritzacions ambientals tenen un caràcter reglat i no discrecional”.

La reunió de la Plataforma amb Aragonès estava inclosa dins una tarda de visites al Berguedà. El vicepresident també va visitar l’Ajuntament de Cercs, on va signar el Llibre d’Honor, i l’Hospital Sant Bernabé, on es va reunir amb professionals del centre.

X