Si d’una cosa és terra el Berguedà, és de carnissers. L’embotit és un dels productes per excel·lència a la comarca i, per això, podem trobar nombroses botigues que l’elaboren de manera artesanal, cuidant fins l’últim detall. L’Aquí Berguedà et proposa una petita ruta comarcal per tastar dels millors embotits fets a casa nostra.
TASTET SEC – CAL RAFILAT (GIRONELLA)
Elaborem des de tota la vida, de forma 100% artesana i natural, sense additius, només amb sal i pebre. Els porcs són de Viver i Serrateix i elaborat en “secadero” natural. Quarta generació familiar al capdavant del negoci, des del 1929.
Av. Catalunya, 59.
938250117 (obrador) / 938250161 (botiga)
BULL DE LA LLENGUA – CAL GUITART (BERGA)
Fet amb porc ral d’Avinyó, engreixat amb blat de moro i amb creixement lent. És apte per a celíacs. Productes sans i saludables i elaborats per nosaltres: bull blanc, negre, llonganissa, pernil dolç… Sisena generació de carnissers i cansaladers.
Carrer Ciutat, 32 · Lluís Millet, 16
938210218
IG i Twitter: @calguitart
LLONGANISSA – CANSALADERIA FALGÀS (LA POBLA DE LILLET)
Correspon a la part més magre del porc, sobretot cuixes. Elaborada amb “secadero” natural, 100% artesanal i sense cap additiu, només sal i pebre. Ensenyem el procés d’elaboració amb prèvia cita. Elaborem des de l’any 1974. També disposem de tot tipus de bull i fuet.
Carrer Jussà, 1 baixos
938236033 / 680357067
Facebook: Cansaladeria Falgas Bar
SECALLONA – CASA ENFRUNS (CAL ROSAL I CASSERRES)
100% natural, amb sal i pebre, i a partir de porcs criats a la nostra granja de Casserres. Elaborada amb el mètode familiar de tota la vida. Productes elaborats propis com botifarra crua, salsitxa crua, tot tipus de bull, xorís sec, etc.
Pintor Marc, s/n, Casserres (Obrador)
Crta. de Berga, 16, Cal Rosal (Botiga)
938210024