Junts per Berga presenta idees per unificar eixos comercials: enderrocar l’edifici del sindicat i fer la Ronda Moreta de sentit únic

Passeig de la Pau i Carrer del Roser, Carrer Major, i el Vall. Junts per Berga creu que cal connectar els tres eixos comercials de la ciutat i ha llançat una proposta visual per començar-hi a treballar. De fet, la idea de la unió d’eixos i la transformació de la ciutat cap als vianants ja ve de lluny i l’han posat sobre la taula diversos partits en els darrers anys. Sense anar més lluny, alguns dels compromisos de la CUP amb el PSC per aprovar el pressupost d’aquest any eren la “peatonalització” del nucli urbà i un pla de millora dels passos de vianants.

Junts per Berga és conscient que la idea no només és seva, sinó que “hi poden haver punts de trobada” entre partits, i per això és optimista a l’hora de tirar endavant aspectes de la seva proposta. Ho ha explicat a l’Aquí Berguedà el portaveu del grup, Jordi Sabata.

placa-creu-futur

JxB defensa que s’ha de prohibir la circulació de vehicles a la plaça de la Creu, excepte els que puguin del passeig de la Pau i es dirigeixin al carrer del Roser. Amb aquesta mesura volen fomentar que s’hi instal·lin terrasses. A banda, proposen convertir la Ronda Moreta en un carril de sentit únic, tal com ja preveia el Pla de Mobilitat, “aconseguint una reducció considerable de la densitat del trànsit i facilitant la connexió entre el Carrer Major i la Plaça de la Creu”. El grup creu que la transformació de la Ronda Moreta també ajudaria a “connectar el carrer Major amb el ja existent aparcament de la Rasa dels Molins.

Una altra actuació seria a la plaça Viladomat. Allà Junts per Berga defensa que s’ha d’enderrocar l’edifici del sindicat i propiciar “una gran esplanada que connecti amb el carrer Major i la Ronda Moreta.

ronda-queralt-futur

Per fases

El grup ha preferit no quantificar la inversió i plantejar-la com “un projecte per fases” i que “es pot començar a construir sense grans inversions inicials”. Jordi Sabata ha recalcat que algunes de les accions són prohibicions de circulació o eixamplaments de voreres pels quals no es necessita grans pressupostos.

De moment, Junts per Berga ha fet arribar la proposta als portaveus de cada grup municipal. També la inclourà en un butlletí que distribuiran en les properes setmanes. Sabata ha assegurat que “hi ha voluntat de diàleg” i això el reconforta a l’hora de poder debatre sobre la proposta. De moment no té previst presentar res al ple municipal, però sí que es disposa a obrir un debat de portaveus en reunions internes.

placa-viladomat-futur

FOTOS. sidereal.cat

X