Se suspèn el Concurs de Gossos d’Atura de Castellar de n’Hug

La Federació de Concursos de Gossos d’Atura dels Països Catalans ha decidit suspendre totes les competicions previstes per aquest 2020. Això també inclou el concurs de Castellar de n’Hug, però també els de Llavorsí, Canillo (Andorra), Osseja, Prades, Ribes de Freses i Castellterçol. El motiu és la crisi sanitària.

La Federació creu que els concursos -que cada any apleguen pastors vinguts d’arreu del territori català, França, Illes Balears i altres països- tenen unes característiques que “fan molt difícil la seva adaptació a la normativa i protocols”. De fet, recorden que l’escenari de pandèmia ja ha obligat a cancel·lar diferents edicions de grans esdeveniments populars de Catalunya.

Aquesta suspensió bé motivada fonamentalment per la dificultat de garantir el manteniment de les distàncies de seguretat i el control de l’aforament. Amb tot, s’està treballant per poder celebrar les corresponents edicions del 2021, amb la voluntat que suposi un pas endavant en termes de consolidació, prestigi i projecció dels esdeveniments.