El cine al Patronat, sense data per a la represa de les projeccions

No hi ha data pel retorn del cinema al Patronat. L’associació 9,5mm Grup Internacional Cinematogràfic, gestora de les projeccions de cinema al Teatre Patronat, veu “inviable” complir tots els protocols de distància, neteja i seguretat vigents. La situació -diuen- és “difícil, incerta i dolorosa”, però conserven “la voluntat forma de mantenir el cinema a Berga i la comarca”.

La darrera projecció va ser el 7 i 8 de març, just abans del decret de l’estat d’alarma per la Covid-19. Va ser ‘Jojo Rabbit’. Durant aquests mesos de tancament, els gestors estan fent millores i manteniment de l’espai per tal que, quan tornin les pel·lícules, la sala estigui en les millors condicions possibles.

“En algun moment de les últimes setmanes podríem haver pensat que aviat reprendríem les projeccions”, reconeixen en un comunicat. Però no: “la situació no millora tan de pressa com voldríem i pensem que estarem mesos sense obrir la sala”. Per aquest motiu, les quotes de soci del 2020 no es cobraran, de moment.

Mentrestant, els gestors animen la població a gaudir del cinema en altres formats, especialment en aquelles iniciatives en pantalla gran, a l’aire lliure, que estan sorgint en diversos municipis del Berguedà.