El comitè d’empresa de Montajes Rus reclama un pla de transició: “No es pot acceptar un tancament així d’un dia per l’altre”

El comitè d’empresa de Montajes Rus reclama un pla de transició per a les persones acomiadades arran del tancament de la mina de Vilafruns. Els treballadors mostren “el rebuig total” als acomiadaments que fins ara ha presentat l’empresa: fa 3 setmanes, un ERO de 66 persones; i ara, un nou ERO de 240 treballadors.

El comitè d’empresa també puntualitza en un comunicat que el tancament de la mina suposarà “un cop molt dur per a les comarques del Berguedà i el Bages”. D’entrada, per a les famílies afectades pels acomiadaments, però també per a empreses de la zona: “Si l’explotació tanca, moltíssimes empreses patiran les conseqüències indirectament”.

Per tot plegat, els treballadors exigeixen un pla de transició: “No es pot acceptar el tancament d’una explotació minera d’un dia per l’altre, sense cap tipus de reacció”. I afegeixen que, després de 27 anys de Montajes Rus a la mina de Vilafruns, “els treballadors i les seves famílies no mereixen aquest final”.

Finalment, el comitè d’empresa també recorda que la crisi ve generada per dos accidents mortals i un de molt greu a la mina. Durant els últims anys, els treballadors han avisat en reiterades ocasions del mal estat de l’explotació i han reivindicat una millora de les condicions de seguretat que no ha arribat mai.

X