Un 9,6, la nota més alta de la selectivitat al Berguedà

Una alumne de l’Institut Guillem de Berguedà i una altra del Pere Fontdevila han aconseguit les millors notes de la comarca en unes proves PAU atípiques realitzades per primera vegada a Berga per tal de complir amb els protocols de seguretat establerts per la pandèmia del coronavirus.

Es tracta de Blanca Corominas i Maria Buscalla, que han cursat els estudis de batxillerat als instituts de Berga i Gironella respectivament i han tret la mateixa puntuació de la fase comuna de les proves. Pel que fa a la nota d’accés, que s’obté de la mitjana entre la qualificació de les PAU i del Batxillerat, Blanca Corominas ha estat la millor amb un 9,84, mentre que Buscalla ha aconseguit un 9,52.

Amb el 9,6 de les proves d’accés a la universitat, les dues berguedanes no s’han quedat molt lluny de la millor nota de tot Catalunya, que ha estat un 9,9. La comparteixen cinc alumnes de Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Manlleu, Sant Sadurní d’Anoia i Sant Cugat del Vallès.

X