Protecció Civil alerta que divendres es podrien assolir temperatures extremes al Berguedà

El Berguedà podria arribar a valors màxims extrems aquest divendres, segons el Pla de Protecció Civil (PROCICAT) activat per Onada de calor davant les previsions emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya.

La previsió és que les màximes superin divendres els 35ºC a la major part del Baix Berguedà i també a Berga. Per la seva banda, la temperatura mínima podria no baixar dels 20ºC al centre i sud de la comarca, de manera que ens trobaríem amb un fenomen poc habitual al Berguedà com són les anomenades “nits tropicals“. De tota manera, l’ambient seria força més suportable a l’Alt Berguedà, com a mínim de nit.

Per encarar aquest episodi, Protecció Civil emet una sèrie de recomanacions com ara evitar fer àpats copiosos i hidratar-se sovint (sobretot en els col·lectius més vulnerables), sortir a fer esport en les hores de menys calor, visitar familiars o persones grans per assegurar-se que s’hidratin i segueixin els consells, o passar unes hores del dia en centres comercials o llocs climatitzats en el cas que no es disposi de ventilador o aire condicionat.

X