Llum verda per a la construcció de l’estació d’autobusos de Gironella

Gironella està més a prop de l’ansiada estació d’autobusos, que seria la primera de la comarca, després que la Comissió territorial d’urbanisme de la Catalunya Central hagi aprovat definitivament la modificació del planejament municipal per construir-hi aquesta infraestructura. Ara només falta que el consistori inclogui algunes modificacions tècniques perquè el projecte pugui tirar endavant.

L’alcalde del municipi, David Font, ha explicat a l’Aquí Berguedà que només s’ha de presentar un text  en què s’asseguri que en aquesta zona no s’hi construeixen edificis i que el nou equipament no impedirà la continuitat de l’itinerari de vianants de l’Avinguda de Catalunya. Font espera que es pugui portar a aprovació en el ple del mes del setembre “si els tràmits van ràpids”. L’infraestructura s’edificarà en un total de 1502 metres quadrats de sòl.

El consistori va haver de modificar el planejament urbanístic i qualificar la superfície afectada com equipaments per tal que la proposta fos acceptada pel Departament de Territori i Sostenibilitat. En el passat ple municipal del mes de juliol ja es va aprovar la cessió gratüita cap a la Generalitat dels poc més de 1500 metres quadrats de sòl, de manera que serà la pròpia administració catalana la que assumirà la construcció i el seu cost total, que s’estima al voltant dels 700000 euros.

La Comissió d’urbanisme de la Generalitat valora la centralitat de la ubicació de la nova estació, en una gran peça d’espais lliures i equipaments, i la millora que comportarà per a la mobilitat ciutadana. Segons Font, les licitacions es podrien iniciar al mes de setmbre i l’edificació definitiva no seria fins al proper any 2021.

 

X