Festa Bolets La Pobla Lillet 2020

Medi Ambient, Cercs

Polítiques d’ERC temen que el projecte de la incineradora s’aprovi més endavant

Polítiques d’ERC temen que el projecte de la incineradora s’aprovi més endavant

Personalitats polítiques vinculades a ERC han expressat el seu rebuig al projecte de la incineradora que va ser tombat per la Generalitat la setmana passada en un article d’opinió dirigit als mitjans de comunicació. En concret, les firmants són Marie Kapretz, delegada del Govern de la Generalitat a Alemanya, Alba Camps, delegada del govern a la Catalunya Central i Mireia Besora, diputada d’ERC pel Berguedà a la Diputació de Barcelona.

En l’article asseguren que “volem deixar clar a l’Ajuntament de Cercs i al Departament de Territori i Sostenibilitat que aquesta és una instal·lació perjudicial per a la salut de la població i l’ecosistema, i un projecte que va en contra del nostre model de país i que no ajudarà a la lluita contra l’emergència climàtica”. En aquest sentit, assenyalen que va en contra de la implementació de l’economia verda, circular i de les energies renovables.

“El Berguedà i la seva gent es mereixen ser escoltats de manera activa i amb plena vocació participativa i participada. Lluny han de quedar les velles formes de política obscurantista, d’amiguismes, de dubtoses connivències públicoprivades“, afirmen, en relació amb la intenció de l’Ajuntament de Cercs de tramitar la proposta. Tot i oposar-se a aquest projecte, les polítiques recorden que “defensem un model responsable, no oposat a la indústria, sinó alineat amb les potencialitats del territori.

 

Cercs ERC incineradora

Estic amb tu

Comentaris