Detenen dos homes per atracar un banc de Manresa i l’estanc de la plaça Sant Joan de Berga

Els Mossos d’Esquadra van detenir divendres passat dos homes, de 46 i 40 anys, com a presumptes autors de dos robatoris amb violència i intimidació a Manresa i Berga. Un dels detinguts és de Sabadell i l’altre, de Berga. En sis dies van fer els dos atracaments: el primer, en un entitat bancària del passeig Pere III de Manresa, i el segon, a l’estanc de la plaça Sant Joan de Berga.

El robatori al banc de Manresa va ser el 12 d’agost. Un home va entrar a l’entitat bancària i va amenaçar violentament els treballadors amb un ganivet que duia mig amagat en una bossa. Va aconseguir sostreure diners en metàl·lic de la caixa i va poder fugir gràcies a l’altra persona, que l’esperava a l’exterior per poder marxar sense ser enxampat. En aquest moment, la Unitat Central d’Atracaments dels Mossos es va fer càrrec de la investigació i va començar a recopilar indicis per identificar els atracadors.

Però al cap de sis dies, el 18 d’agost, es va produir un nou robatori. Aquesta vegada, a l’estanc de la plaça Sant Joan de Berga. Altre cop, un home va amenaçar amb un ganivet al treballador de l’establiment i es va emportar el calaix de la caixa enregistradora. També hi havia un home esperant a fora, disfressat amb una màscara. La Unitat d’Investigació de la comissaria de Berga va assumir la investigació.

Els dos grups d’investigació van trobar coincidències en els dos robatoris i van esbrinar la identitat dels dos presumptes autors. La matinada de divendres passat, 28 d’agost, es va detenir un home de 46 anys de Sabadell per no voler pagar la consumició. Se l’acusava d’atemptat a l’autoritat però, després, els agents van descobrir que era un dels sospitosos dels robatoris. El mateix divendres al matí, els Mossos van detenir la persona que vigilava a l’exterior dels establiments mentre el veí de Sabadell feia els atracaments. El vigilant és un veí de Berga de 40 anys.

Tots dos detinguts tenien antecedents i van passar a disposició del jutjat de guàrdia de Berga. L’autoritat judicial va decretar l’ingrés a presó de l’home de 46 anys com a autor material dels atracaments.

X