El govern del Consell Comarcal aprova que el Berguedà opti a ser destí sostenible 2030

El govern del Consell Comarcal del Berguedà va ratificar ahir en sessió plenària la presentació de la sol.licitud perquè el Berguedà opti a ser destí turístic sostenible 2030. Ho va explicar el conseller de Turisme i president de l’Agència de Desenvolupament, Lluís Vall, davant la resta de companys de govern, ja que els portaveus de l’oposició van abandonar el ple instants abans per sumar-se a la presència per l’entrada de Pep Llamas al govern i la pèrdua de representació per part de tres agrupacions d’electors del Berguedà.

Vall va quantificar que ser destí turístic sostenible comporta una subvenció d’un màxim de 3 milions d’euros a repartir en 3 anys. Ara bé, amb la quantitat de sol·licituds presentades, es fa molt difícil pensar que s’arribarà a aquest màxim. Els diners es poden destinar a costos de personal, redacció d’estudis o plans, equipaments de punts turístics, etc. Segons el conseller Vall, hi ha hagut molt poc marge de temps per redactar el projecte i presentar la sol·licitud però el Consell espera que el resultat sigui satisfactori i que suposi “un impuls per al Berguedà”. La subvenció és convocada pel Ministeri de Foment espanyol i és vehiculada per la Direcció General de Turisme.

Un altre tema destacat del ple va ser la presa de possessió del conseller comarcal Moisès Masanas, per ERC, en substitució de Josep Maria Altarriba, que va renunciar a l’acta per centrar-se a la seva tasca com a alcalde de Puig-reig. Tot això, abans del tercer punt de l’ordre del dia, que va ser l’aprovació definitiva del Reglament Orgànic del Consell i que, casualment, va ser el moment en què els consellers de l’oposició van decidir abandonar el ple i deixar sols els membres del govern.