Obeses i la Cobla Berga Jove pressionen perquè el seu espectacle a Berga es reprogrami abans de l’abril del 2021

Obeses i la Cobla Berga Jove s’han queixat públicament de no poder fer el seu espectacle a Berga fins el 25 d’abril del 2021, l’última data que, segons els músics, els ha ofert l’Ajuntament. Lluís Gual, un dels membres de la cobla, ho ha fet públic en una piulada que ràpidament ha comptat amb el suport del compte oficial d’Obeses. Els músics lamenten que l’Ajuntament no els hagi ofert cap data fins d’aquí set mesos i adverteixen que el 25 d’abril Obeses ja haurà tancat gira per preparar el seu nou disc. De fet, els propis músics han assenyalat a l’Aquí Berguedà que el 25 d’abril del 2021 el concert no es podrà fer.

En declaracions a l’Aquí Berguedà, la regidora de Cultura de Berga, Roser Valverde, ha sortit al pas per reiterar que la voluntat de l’Ajuntament segueix sent reprogramar l’espectacle. Ara bé, el govern municipal prioritza que el concert sigui a l’aire lliure i en època de bon temps per dos motius amb un estret lligam: que es respectin les mesures de seguretat per la pandèmia i que s’hi pugui aplegar més gent.

En aquest sentit, Valverde ha assegurat que, inicialment, l’Ajuntament va oferir dues dates durant aquest 2020 per reprogramar el concert d’Obeses i la Cobla Berga Jove, que havien d’actuar el 25 d’abril d’aquest any però la pandèmia els ho va impedir. Les dues alternatives eren l’11 de juliol i el 31 d’octubre, i els músics es van decantar inicialment per l’11 de juliol. Però tampoc va ser possible, ja que en aquelles dates la normativa encara restringia aquest tipus d’espectacles.

La regidora Valverde ha admès la seva sorpresa davant la queixa dels músics, però manté la porta oberta per arribar a un acord per una nova data. De fet, Valverde ha assegurat que, a hores d’ara, l’Ajuntament centra els seus esforços en reprogramar el màxim d’espectacles possibles per aquesta temporada de tardor. Això sí, reconeix que l’espectacle d’Obeses i la cobla berguedana és singular: “A dia d’avui, qualsevol dels espais tancats que tenim queden molt reduïts i creiem que el concert no lluiria de la manera que ha de lluir”.

Per això, la idea de fer-lo la primavera vinent agafa força per l’Ajuntament, tenint en compte que fer-ho els mesos d’hivern està pràcticament descartat per les condicions meteorològiques. En vista del malestar dels músics, la regidora matisa que la proposta del 25 d’abril no és definitiva i obre la porta a negociar un acord per fer-lo abans.

L’espectacle ha estat una autèntica sensació arreu de Catalunya. Combina adaptacions de grans temes d’Obeses amb versions originals de temes importants del món de la cobla. La pandèmia, però, va tallar les ales a una gira que apuntava alt i que ara lluita per poder reprogramar-se.

X