Mobilitat Berguedà

Salut

El sènior masculí de l’Handbol Berga, en quarantena després de detectar tres positius

El sènior masculí de l’Handbol Berga, en quarantena després de detectar tres positius
Pinya de l'Handbol Berga, en un partit de temporades anteriors. ALEIX CAMPRUBÍ

Els jugadors del sènior masculí de l’Handbol Berga, tant els del primer equip com els del filial, hauran de confinar-se dues setmanes a casa després que tres jugadors hagin donat positiu per coronavirus.

Els positius van entrenar amb el grup dimarts passat. No tenien símptomes ni eren coneixedors que eren portadors del virus. Divendres van saber que havien estat en contacte directe amb positius durant les vacances, van fer-se la prova PCR i, per iniciativa pròpia, van decidir no assistir a l’entrenament que el sènior va fer al vespre.

Dissabte al migdia es van confirmar els tres casos positius i el club va activar el seu protocol Covid. El coordinador Covid, Ramon Caballé, va assegurar-se que tots els jugadors que havien estat en contacte amb els tres positius s’assabentessin de la situació i es confinessin a casa: “Ho vam explicar a través dels grups de WhatsApp que tenim i vam trucar a aquelles persones que no van respondre els missatges”.

En paral·lel, el club va preparar tota la relació de contactes que havien tingut els tres positius durant la setmana d’entrenaments al club. Salut va trucar als responsables de l’entitat per demanar-los la llista, al cap de poques hores. Els sanitaris van posar-se en contacte amb els contactes directes diumenge al matí, però el protocol de l’Handbol Berga des de dissabte al migdia va permetre que Salut es trobés tots els possibles positius, confinats a casa des de feia gairebé 24 hores.

Tots aquests contactes directes ja s’han fet la prova PCR i, de fet, aquest matí ja s’ha rebut el resultat d’un d’ells, que ha sortit negatiu.

L’activitat al club continua

Els entrenaments dels equips base continuen amb normalitat, seguint les mesures de prevenció de Covid. Això és possible gràcies als entrenadors, que durant tota la setmana han evitat el contacte amb material d’altre equips per, així, evitar la transmissió del virus entre equips del club.

Els dos equips sènior masculins preveuen tornar a l’activitat d’aquí dues setmanes, a principis d’octubre, per seguir preparant l’inici de la competició oficial.

coronavirus COVID-19 handbol Berga

Estic amb tu

Comentaris