L’estrena de la tardor ens portarà més fred del normal

Hem començat una setmana variable i que ens depararà canvis importants termomètricament parlant. Tot i això, les pluges d’aquest dilluns, que han deixat més de 70 litres per metre quadrat a Berga, no es repetiran. La inestabilitat i el temps més aviat rúfol d’aquestes últimes jornades donarà pas a una entrada d’aire fred a finals de setmana que ens recordarà, per si encara teníem ganes de calor, que l’ambient estival ja és història.

De moment, però, en l’estricte curt termini, la situació tendirà a una clara millora. Aquest dimarts el dia s’aixecarà encara gris, i amb la possibilitat d’alguns ruixats dispersos que, preferentment, afectaran punts de muntanya de la comarca. A mesura que avanci la jornada la nuvolositat anirà minvant i a finals de la tarda el cel quedarà força assolellat al Baix Berguedà, mentre que a la meitat nord encara es mantindran alguns xàfecs que, puntualment, poden ser intensos. La temperatura presentarà pocs canvis respecte a aquest dilluns, tot i que en els indrets amb més sol podria pujar lleugerament. La màxima es quedarà per sota dels 25ºC arreu, i la mínima serà propera als 15ºC a la meitat sud i clarament inferior a l’Alt Berguedà.

Aquests són els valors esperats per alguns municipis del Berguedà aquest dimarts:

Berga: 22/14ºC

Puig-Reig: 24/14ºC

Montmajor: 22/13ºC

Borredà: 21/12ºC

Guardiola de Berguedà: 21/10ºC

El dia més estable i càlid de la setmana serà dimecres. El sol serà el gran protagonista al llarg de tota la jornada, tot i que a la tarda tornaran a créixer algunes núvols en zones muntanyoses que, en principi, no s’haurien de traduir en precipitacions. L’ambient durant les hores centrals del dia serà una mica més càlid, i les màximes podrien tornar a sobrepassar els 25ºC. Mentrestant, la mínima també podria experimentar un lleu descens tot i que pràcticament ni es notarà.

Previsió temps 21-09

El dijous viurem una jornada de transició. El cel s’anirà encapotant amb el pas de les hores i de cara al vespre i la nit pot caure algun ruixat minso, sempre més probable a l’Alt Berguedà. Però els canvis més destacables arribaran a partir de divendres, amb una entrada de vent del nord que ens portarà un ambient més propi del mes de novembre. Això comportarà que la inestabilitat es concentri sobretot en la cara nord del Pirineu, de manera que al Berguedà les precipitacions –en forma de neu per sobre dels 2000 metresserien més aviat poc importants. Això sí, el termòmetre caurà amb força a tota la comarca i fins i tot, en les matinades del cap de setmana, es podrien registrar les primeres glaçades -anecdòtiques- de la temporada en els municipis del Massís del Pedraforca.

Si fas fotografies o vídeos de fenòmens meteorològics que passin al Berguedà, fes-los arribar a l’Aquí Berguedà. Envia’ns-ho, amb el teu nom i ubicació de la foto o vídeo, a través de Whatsapp al 93 821 05 62 o al correu meteo@aquibergueda.cat i ho publicarem.

X