Salut

El Berguedà no detectava tants casos de coronavirus en una setmana des de finals d’abril

El Berguedà no detectava tants casos de coronavirus en una setmana des de finals d’abril

El Departament de Salut ha detectat 29 nous casos de coronavirus al Berguedà la darrera setmana. Són gairebé el doble que la setmana anterior, quan se’n van detectar 16, i una xifra que no s’assolia des de finals d’abril, en època de ple confinament de tota la població. Segons el portal de Dades Obertes de la Generalitat, dels 29 nous casos de Covid dectectats l’última setmana al Berguedà, 25 són a Berga, 2 són a Avià, 1 a Gironella i 1 a l’Espunyola.

El Departament de Salut apunta que el risc de rebrot a la comarca ja s’enfila per sobre de 200 i consolida la zona com una de les més perilloses a nivell víric de la Catalunya central. El Berguedà, això sí, encara és lluny del 515 d’Osona i un pèl per darrere del Moianès (250). Ara bé, també queda per sobre de comarques com el Bages (160), Anoia (102) o el Solsonès (62).

En canvi, la taxa de velocitat de reproducció ha baixat del 2,72 de fa una setmana al 2,02 que mostren les darreres dades. La segona setmana d’agost aquesta taxa va pujar perillosament de 0,93 a 2,72. Això vol dir que el virus segueix creixent però ho fa en menor mesura, i encara lluny de situar-se de nou per sota l’1, essencial perquè el nombre d’infectats es vagi reduint altra vegada.

Les dades de divendres passat de l’Hospital Sant Bernabé marcaven que hi havia un pacient ingressat amb diagnòstic de Covid-19. La setmana passada hi va haver dos ingressos per coronavirus al centre i dues altes. No es va produir cap defunció però sí un nou cas positiu entre els professionals, després de molts mesos sense contagis de personal.

coronavirus covid COVID-19 dades Departament de Salut

Estic amb tu

Comentaris