L’Ajuntament de Vilada suspèn la Fira del Tastet i del Bolet

L’Ajuntament de Vilada ha decidit no realitzar la Fira del Tastet i del Bolet, que s’havia de celebrar el proper dilluns, 12 d’octubre. La d’aquest any havia de ser la 26a edició de la trobada, que cada octubre omple Vilada de diferents oficis artesanals, productors locals, actuacions i el tradicional concurs gastronòmic.

L’actual situació d’alt risc de rebrot de Covid-19 a la Catalunya central -i, especialment, a la comarca del Berguedà- ha fet prendre aquesta decisió a l’Ajuntament, ja que no s’ha volgut córrer el risc de no poder controlar l’afluència de visitants
que rep la fira.

Vilada és un municipi de poc més de 400 habitants i no té els recursos suficients per garantir la seguretat dels visitants i dels viladins i viladines que aquell dia vulguin assistir i participar de la fira. Per no fer un acte a mitges, des de l’Ajuntament s’ha decidit començar a preparar l’edició de 2021 on esperen “tornar amb més força”, segons expliquen en un comunicat.

A la Fira del Tastet i del Bolet també es feia el tradicional concurs gastronòmic i l’entrega del premi “Quins Bolets” on es reconeixia la tasca d’algun membre de la nostra societat aquell darrer any. En l’última edició, l’Ajuntament de Vilada
va lliurar aquest premi al president d’Omnium Cultural, Jordi Cuixart, “pel seu paper combatiu en defensa del país i de la societat catalana els darrers anys”. Els darrers anys, noms com la meteoròloga berguedana Gemma Puig (2018), el cuiner i divulgador gastronòmic Pep Nogué (2017) o l’actor i director teatral Toni Albà (2016) van rebre també aquest guardó.