La bonança ens acomiada aquest divendres

Ens acostem a un nou cap de setmana i, per no perdre el costum, a un nou canvi de temps. Dissabte el notarem en forma de pluges i tempestes que no afectaran de la mateixa manera a tota la comarca, mentre que a partir de diumenge el fred guanyarà terreny i s’instal·larà a casa nostra durant, com a mínim, una setmana, especialment en les nits.

Aquest divendres serà un dia de transició però que encara vindrà marcat per l’ambient agradable al migdia d’aquests últims dies. El cel estarà mig ennuvolat durant pràcticament tota la jornada pel pas de núvols alts i mitjans i no es descarta algun ruixat minso i molt aïllat al final del dia. Tot i aquest preludi de canvi de temps, l’ambient serà una mica més càlid durant les hores centrals del dia, i puntualment es podran assolir els 25ºC al sud de la comarca. La mínima serà molt semblant a la d’aquest dijous, potser lleugerament més baixa, tot i que només es baixarà de la barrera dels 10ºC a l’Alt Berguedà.

Aquests són alguns dels valors màxims i mínims que s’esperen aquest divendres:

Berga: 23/12ºC

Casserres: 24/12ºC

Vilada: 21/12ºC

La Pobla de Lillet: 20/11ºC

Gósol: 17/9ºC

Les novetats importants arribaran dissabte. Al matí ja ens podrà afectar algun ruixat feble concentrat al centre i est de la comarca, però serà a la tarda quan podria derivar en tempestes puntualment intenses, més probables a l’est i al centre i sud del Berguedà. Tot i això, no s’espera que siguin fenòmens massa continuats, i de fet, al nord de la comarca la precipitació serà minsa. Aquests ruixats desapareixerien arreu cap a mitjanit, just quan la cota de neu podria baixar fins al voltant dels 2000 metres. Per tant, en cas que es donés alguna nevada en aquestes cotes seria completament anecdòtica. La màxima baixarà clarament però l’ambient encarà serà força suau, mentre que la mínima també caurà i es donarà al final del dia.

Temps 8-10 ok

A partir de diumenge el temps s’estabilitzarà però les temperatures quedaran molt tocades, sobretot les nocturnes. Dimarts s’espera una pujada transitòria però la tendència serà que el fred no afluixi i als municipis de l’Alt Berguedà hi podrien haver les primeres glaçades de la tardor.

Si fas fotografies o vídeos de fenòmens meteorològics que passin al Berguedà, fes-los arribar a l’Aquí Berguedà. Envia’ns-ho, amb el teu nom i ubicació de la foto o vídeo, a través de Whatsapp al 93 821 05 62 o al correu meteo@aquibergueda.cat i ho publicarem.

X