Setmana de molts núvols i poc fred

Entrem en la setmana menys freda del mes d’octubre, sobretot durant les matinades. La borrasca batejada amb el nom de Bárbara afectarà punts de l’oest de la Península Ibèrica amb fortes pluges i ventades, però a casa nostra pràcticament ni la notarem, tret de la nuvolositat abundant i d’algunes pluges poc importants.

La jornada d’aquest dimarts ja estarà marcada per un cel enteranyinat per la presència de núvols alts, tot i que puntualment es podrien obrir algunes clarianes. La gran novetat serà la pujada important de les temperatures a primera i última hora del dia que farà desaparèixer els valors sota zero dels darrers dies. Mentre les màximes es mantindran força semblants a les d’aquest dilluns, la mínima pujarà aproximadament uns cinc graus, i es quedarà al voltant dels dels 10ºC a la meitat sud de la comarca, mentre que a l’Alt Berguedà serà una mica més baixa. Però quan més es notarà aquesta entrada d’aire càlid serà a partir del vespre, amb molt poca oscil·lació tèrmica entre el migdia i la nit.

Aquests són els valors màxims i mínims esperats per aquest dimarts en alguns municipis de la comarca:

Avià: 16/10ºC.

Puig-reig: 18/10ºC

L’Espunyola: 16/9ºC

Bagà: 17/8ºC

Saldes: 14/5ºC

Els dies de la setmana més inestables seran dimecres i dijous, amb pluges de caràcter feble que afectaran preferentment el nord de la comarca, tot i que durant la nit de dijous és més probable que s’estenguin arreu. Les temperatures presentaran pocs canvis durant aquestes dues jornades, tot i encara tendiran a pujar una mica més. La màxima es podria enfilar un parell de graus més de cara a dimecres, i al sud es tornarien a assolir els 20ºC. A més, en la matinada de dimarts a dimecres el termòmetre encara pujarà uns quants graus més, fins a fregar els 15ºC en punts del Baix Berguedà. Per tant, en tan sols dos dies els termòmetres podrien registrar un ascens de 12ºC o més dels valors mínims.

Temps 19-10

A partir de mig matí de divendres el temps entraria en una fase d’estabilització, però amb unes temperatures que anirien baixant progressivament, especialment les mínimes. A dia d’avui, s’espera un pròxim cap de setmana amb moltes estones de sol i l’ambient durant les hores centrals del dia encara seguiria sent força suau. En canvi, a principis de la setmana que ve podria arribar un front més fred que ens portaria una inestabilitat més acusada i unes temperatures novament de tardor avançada, però aquest extrem encara s’haurà de confirmar durant les properes jornades.

Si fas fotografies o vídeos de fenòmens meteorològics que passin al Berguedà, fes-los arribar a l’Aquí Berguedà. Envia’ns-ho, amb el teu nom i ubicació de la foto o vídeo, a través de Whatsapp al 93 821 05 62 o al correu meteo@aquibergueda.cat i ho publicarem.

X