Abel García, escollit per liderar l’executiva del PSC al Berguedà

El PSC al Berguedà té nou Primer Secretari. Abel Garcia, conseller comarcal i regidor a l’Ajuntament de Berga, agafa la batuta del partit a la comarca, acompanyat d’una nova executiva formada per Paco Maldonado, de Bagà, Òscar Besa, de Gironella, Antonio Picado, de Berga, i Joan Roma, exalcalde de Borredà.

L’agrupació del PSC al Berguedà ha renovat la seva executiva aquest dilluns, en una assemblea de militants extraordinària. La trobada s’havia de produir el març passat, però la precipitada arribada de la pandèmia ha endarrerit el tràmit fins aquest octubre. La candidatura d’Abel Garcia ha estat l’única que s’ha presentat per a l’executiva i ha estat escollida per unanimitat. Garcia agafa el relleu del gironellenc Joan Torra com a màxim dirigent dels socialistes a la comarca.

Abans de la votació de la nova executiva, els associats han guardat un minut de silenci per Carme Cirera, que era membre de l’executiva sortint i que va morir el mes d’agost passat. Després de ser escollit, Abel Garcia ha deixat clar que vol seguir el camí iniciat per persones com Joan Roma, Nicolàs Viso, Cristòfol Gimeno o Joan Canongia, a qui considera referents. També ha destacat que, a partir d’avui, el partit té objectius a mig i llarg termini com preparar les eleccions al Parlament de Catalunya i “eixamplar la base de militància a la comarca”. La nova executiva també s’ha fixat com a objectius polítics “la reactivació econòmica, serveis sanitaris de qualitat i plantejar projectes d’arrelament i atracció de població al territori”.

X