L’Ajuntament d’Olvan suspèn la Festa del Bolet de Cal Rosal per la pandèmia

Suspesa la Festa del Bolet de Cal Rosal. S’havia de celebrar aquest cap de setmana, 24 i 25 d’octubre, però l’Ajuntament ha decidit ajornar-la, com a mínim, fins al novembre, per l’empitjorament de la situació epidemiològica. En un comunicat, el consistori opina que “no és el moment de plantejar-nos la Festa del Bolet” i assegura que les entitats i associacions que hi col·laboraven hi estan d’acord. Això sí, la iniciativa no està ni de bon tros descartada i els organitzadors confien poder-la fer d’aquí un mes, si la pandèmia ho permet.

L’Ajuntament defensa que durant tot l’any ha buscat “el format adequat” per realitzar “amb responsabilitat” els actes que ha anat programant. A més, considera que “els resultats han estat satisfactoris des del punt de vista de la celebració però també de la salut de les persones”, ja que no s’han detectat brots en aquests esdeveniments.

El Mercat del Bolet, obert

De tota manera, ara la situació és diferent i, tot i que hi pensen, no es poden comprometre amb cap altra data, ja que això dependrà de l’evolució del coronavirus. El que sí que afirmen és que seguiran dinamitzant la Porta del Comerç de Cal Rosal i, per això, mantenen obert el Mercat del Bolet, seguint les mesures de seguretat recomanades.

A banda, l’Ajuntament preveu desenvolupar altres mesures de suport al comerç de Cal Rosal, en especial, de cara a la campanya de Nadal, on esperen tornar a organitzar el Mercat de Nadal que es va estrenar fa un any. El govern municipal insisteix que “Cal Rosal té un enorme potencial com a porta d’entrada de moltes persones a la comarca”, però demana la col·laboració de totes les administracions, a banda de l’Ajuntament. En aquest sentit, interpel·len directament el Consell Comarcal del Berguedà i altres entitats i associacions que puguin estar vinculades als sectors comercials, restauradors i turístics.

X