La CUP i ERC oficialitzen que estan d’acord en governar junts a Berga el que queda de mandat

Per si en quedava algun dubte: la CUP i ERC estan d’acord en governar junts a Berga els dos anys i mig que resten de mandat. Tots dos partits acaben d’emetre un comunicat conjunt on fan oficial que hi ha en marxa “un espai de trobada entre els grups per teixir un acord de legislatura a la ciutat de Berga”.

comunicat-cup-erc-pacte-berga-2020

De moment, han acordat els tres pilars que apuntalaran l’acord. El primer compromís és que Esquerra s’incorporarà al govern de l’Ajuntament amb l’entrada dels seus dos regidors i, atenció a això, no suposarà cap cost addicional per a l’Ajuntament de Berga. Això no necessàriament vol dir que cap dels dos regidors entrants no tinguin dedicació i la corresponent retribució, sinó que tots dos grups es comprometen a equilibrar les dedicacions per tal que no hi hagi més despesa que l’actual.

El segon compromís és que Esquerra s’acull al codi ètic de la CUP. Un dels temes més espinosos del codi ètic de la CUP és precisament el sou dels regidors de govern, que queda molt limitat i força lluny de les aspiracions que, per exemple, el portaveu d’ERC, Ramon Camps, va deixar clar que pretenia fixar si governava.

I el tercer compromís és el més important a curt termini: “els dos grups treballaran conjuntament les ordenances fiscals i els pressupostos municipals per garantir l’equilibri entre despeses i ingressos, i el bon funcionament de la ciutat per poder abordar les prioritats estratègiques per a l’any 2021”. Per tant, queda tot dit: aquest dijous s’aproven ordenances amb els vots a favor de la CUP i ERC, i també s’aprovarà el pressupost per a l’any vinent sense problemes.

X