Cap de setmana de bonança transitòria

Després d’unes jornades de temps rúfol i de la pluja més persistent que abundant d’aquest dijous, el temps ens vol donar una treva per aquest cap de setmana. Estrenarem la propera setmana amb un nou front que serà més notícia per la baixada important de les temperatures que ens portarà que no pas per una inestabilitat gaire marcada.

La massa humida i d’aire càlid provinent del nord d’Àfrica que ens ha acompanyat aquests últims dies i que, en alguns casos, ha deixat precipitació amb fang, es retira durant la matinada d’aquest divendres, tot i que a primera hora encara pot quedar algun ruixat puntual. La tendència, però, serà que amb el pas de les hores els núvols vagin desapareixent i, a partir del migdia, el cel quedarà entre serè o poc ennuvolat arreu. L’ambient durant les hores centrals del dia serà força agradable, i al Baix Berguedà es poden tornar a assolir valors de fins a 20ºC. Per la seva banda, la mínima serà una mica més baixa i en la majoria dels casos es donarà al final del dia, amb temperatures que voltaran els 10ºC.

Aquests són els valors màxims i mínims previstos per aquest divendres en alguns municipis de la comarca:

Berga: 19/10ºC

Viver i Serrateix: 19/11ºC

Sagàs: 18/9ºC

Guardiola de Berguedà: 18/9ºC

Gósol: 14/6ºC

El cap de setmana estarà marcat per un temps molt estable, especialment fins diumenge al migdia, i amb unes temperatures diürnes que no patiran grans canvis, tot i que dissabte podrien ser lleugerament més baixes. Això sí, com que el cel quedarà serè, les nits tornaran a ser força fredes, i els termòmetres es podrien quedar per sota dels 5ºC a l’Alt Berguedà, mentre que a la resta es situaran clarament per sota dels 10ºC. Les novetats més importants arribaran de cara a diumenge a la tarda, amb un notable augment de la nuvolositat que ja podria deixar alguna feble precipitació durant la nit i matinada de dilluns.

Temps 22-10

Serà el preludi d’un inici de setmana més inestable, sobretot al nord de la comarca, i fred. De fet, les temperatures podrien baixar 5ºC o més en comparació amb les de diumenge, i en la matinada de dilluns a dimarts el termòmetre pot tornar a registrar valors sota zero a l’Alt Berguedà. No obstant, a dia d’avui, no es preveu que aquest canvi de temps tingui gaire continuïtat, i a partir de dimecres les temperatures podrien tornar a remuntar, especialment al migdia.

Si fas fotografies o vídeos de fenòmens meteorològics que passin al Berguedà, fes-los arribar a l’Aquí Berguedà. Envia’ns-ho, amb el teu nom i ubicació de la foto o vídeo, a través de Whatsapp al 93 821 05 62 o al correu meteo@aquibergueda.cat i ho publicarem.

X