L’Agència de Desenvolupament torna a obrir una borsa d’emergència per suplir les baixes de personal sanitari al Berguedà

L’Agència de Desenvolupament del Berguedà es torna a erigir com el gran canalitzador de les demandes de personal sanitari al Berguedà. Tal com va fer a la primavera, l’ens ha obert una borsa d’emergència per incorporar treballadors/es en els equips d’assistència sanitària de les residències del Berguedà, l’hospital de Berga i els serveis d’assistència domiciliaria (SAD). Per inscriure’s a la borsa, cal omplir aquest formulari.

Davant la crida de personal sanitari, la manca de professionals gerocultors, auxiliars d’infermeria i infermers i el col·lapse del sistema provocada per la pandèmia Covid-19, s’han rebaixat els requisits de titulació per treballar en el sector sanitari.

D’aquesta manera, l’Agència busca persones que no tinguin coneixements en l’àmbit sanitari per desenvolupar tasques de neteja i atenció a la llar; persones que encara estiguin estudiant formacions relacionades amb l’àmbit sanitari i els serveis socials; persones que tinguin experiència en aquests sectors però que no tinguin titulació; persones jubilades d’aquests sector els últims 2 anys; i, sobre tot, professionals titulats en sectors com infermers/es, auxiliars d’infermeria, integradors/es socials, treballadors/es socials o professionals de l’atenció sociosanitària a persones dependents.

Transport de treballadors a demanda

El Consell Comarcal ha activat un servei de Transport a la Demanda extraordinari per garantir la mobilitat de les persones de serveis essencials com treballadors sanitaris, de residències d’avis, cuidadors, treballadors socials, etc. El servei va adreçat a persones que no tinguin mitjà de transport propi i que, ateses les reduccions, no tinguin alternativa disponible en l’oferta de transport públic que encara es manté durant el període que duri l’estat d’alarma.

Les persones que necessitin el servei de transport a la demanda poden sol·licitar-lo a través del telèfon 683388285.