“Crear una beca amb el nom de l’Arlet és una manera increïble de fer-li l’homenatge que es mereix”

Pels pares de l’Arlet Vila, crear una beca amb el seu nom és “retre-li l’homenatge que es mereix”. Roser Parcerisa, la mare, va assegurar-ho la setmana passada en l’acte d’entrega de la primera part dels diners a l’Hospital Sant Joan de Déu. La família s’ha compromès a donar 24.000 euros cada any durant un lustre (120.000, en total) perquè s’investiguin mecanismes per combatre els neuroblastomes. Són els diners que s’han recaptat amb la campanya ‘Tot és possible’.

En l’acte d’entrega dels diners, els professionals del Sant Joan de Déu van reivindicar la importància d’aportacions particulars com la que ara fan els pares de l’Arlet. Aquestes donacions són encara més indispensables ara, en un any en què la majoria de malalties han quedat eclipsades per un coronavirus que ha absorbit gairebé tots els recursos destinats a sanitat.

Al final de l’acte, la mare de l’Arlet va fer un breu discurs [recollit al final d’aquesta notícia] on va donar les gràcies als professionals de l’hospital i, en especial, a la doctora Moira Garraus, oncòloga especialista que va tractar l’Arlet durant la seva lluita. Roser Parcerisa va afirmar que l’objectiu de la beca és “posar el nostre gra de sorra perquè cap nen passi el que ha hagut de passar l’Arlet ni cap pare o mare hagi de renunciar a viure amb la seva filla”.

Parcerisa va explicar que el nom de l’Arlet els transmet “felicitat, lluita i, sobretot, molt d’amor”. Per això, confien que, posant el seu nom a la beca, “aquests adjectius envers ella perdurin”. La mare de la jove va reconèixer que “han estat quatre anys i mig de lluita contra el neuroblastoma i no ha estat fàcil”. Però va reiterar que “al Sant Joan de Déu sempre ens hem sentit com a casa”.

L’agost del 2019 la família va iniciar la campanya ‘Tot és possible’, amb l’objectiu d’aconseguir els diners necessaris perquè l’Arlet viatgés als Estats Units i se sotmetés a una vacuna, que es postulava com una de les poques opcions de salvar-li la vida. Al cap d’uns mesos, a l’octubre, l’Arlet va recaure i, segons va explicar Parcerisa en l’acte, “vam haver de canviar, i en comptes de lluitar per curar la malaltia, vam haver d’intentar que tingués la millor vida possible fins que el seu cos digués prou”.

Aquest juliol l’Arlet va morir al Sant Joan de Déu. Tot i això, encara ara continua la campanya i se segueixen venent uns braçalets solidaris per tota la comarca. Ara, a més, la família ha decidit signar el conveni amb l’hospital Sant Joan de Déu per destinar els diners recaptats en la investigació del neuroblastoma, també conegut com a càncer del desenvolupament.

El vídeo de l’acte sencer, amb les declaracions dels especialistes, AQUÍ.