Ferran Aymerich serà el cap de l’oposició a Berga, després de la renúncia de Jordi Sabata

Ferran Aymerich passarà a assumir les tasques de portaveu de Junts per Berga als plens de l’Ajuntament, un cop es faci efectiva la renúncia de Jordi Sabata a la seva acta de regidor. Junts per Berga ha explicat aquest dimecres a la tarda a través d’una roda de premsa com s’organitzarà amb la marxa del seu líder fins al moment.

L’acta que deixa Sabata l’assumirà Cesc Torrents, número 7 del partit a les municipals del 2019. Junts per Berga també s’ha mostrat disposat a pressionar perquè l’acta al Consell Comarcal que també deixa lliure Sabata es quedi a Berga i, per tant, la segueixi ocupant un regidor del grup municipal de la capital.

Ferran Aymerich, enginyer industrial de 32 anys, passarà a ser el cap de l’oposició, tot i que ell ha recalcat que es mantindrà la delegació de tasques per àrees entre la resta de regidors del grup. D’aquesta manera, cada regidor del partit interpel·larà el govern i opinarà sobre les qüestions que siguin del seu àmbit, i la figura de portaveu seguirà quedant força diluïda, com fins ara.

Sobre el pacte entre la CUP i ERC, Aymerich ha explicat que “el que canvia és el nostre pes específic per decidir sobre determinats temes”. El nou portaveu del grup admet que “la nostra incisió en alguns temes serà menor”, però això implicarà que “la necessitat de fiscalitzar l’obra de govern sigui més gran que mai”, ha dit.

Compromís fins el 2023, de moment

Aymerich ha deixat clar que en el moviment que el col·loca al lloc de portaveu no hi ha estratègies més enllà d’aquest mandat: “És un efecte a causa d’una decisió presa pel Jordi Sabata fa molt pocs dies”. Per a Ferran Aymerich, “el compromís amb Berga és el mateix que el 2019” i “el 2023 ja veurem en quina situació estem”.