El Consell ha licitat un milió d’euros en obra pública i espera treure’n un milió i mig més en els propers mesos

El Consell Comarcal del Berguedà ha licitat uns 930.000 euros en contractes d’obra pública en el que portem de 2020. A l’inici de la pandèmia, l’ens es va comprometre a accelerar la licitació de l’obra pública que tenia sobre la taula, uns 2,5 milions. En aquests moments, n’ha tret a concurs més d’una tercera part. El milió i mig que resta pendent de sortir a concurs està previst que ho faci entre finals d’any i principis del vinent.

De moment, algunes de les obres que ja estan en marxa o ja s’han executat són la onzena fase d’ampliació de l’abocador comarcal de Font Ollera, la remodelació de l’església vella de Gironella o l’adequació de la segona planta del Museu del Bolet de Montmajor. L’ampliació de l’abocador es finança només amb diners del Consell, mentre que les obres a Gironella i Montmajor es paguen amb l’ajuda dels ajuntaments.

La majoria d’aquestes inversions estan finançades també pels fons FEDER, pels Plans de Foment Territorial de Turisme de la Generalitat, per ajudes rebudes de la Diputació de Barcelona i pel finançament que hi aporten els ajuntaments i el Consell Comarcal del Berguedà.

X