Berga comença a substituir les rajoles deteriorades entre la plaça de les Fonts i el carrer Balmes

Els operaris de la brigada municipal de Berga han iniciat aquesta setmana els treballs de reparació i reposició de les rajoles en més mal estat entre la plaça de les Fonts i el carrer Balmes. Això inclou la substitució de peces a la plaça de Sant Joan, el carrer Major i la plaça de Sant Pere.

Les tasques no tenen un termini d’execució concret i els diners per finançar-les surten de la partida destinada al manteniment de la via pública. El regidor d’Urbanisme, Aleix Serra, ha explicat a l’Aquí Berguedà que “avui s’hi actuarà, demà també, però potser demà passat no perquè a la brigada li surten altres feines més urgents. S’anirà fent sobre la marxa”.

Un problema que fa anys que bull

El mal estat del paviment d’aquest eix del centre de Berga fa anys que ressona. A mig mandat passat, la regidora Maria Antònia Ortega va demanar al govern com tenia previst afrontar el problema que el fabricant de les rajoles del carrer Major ja no en fa. El prec va propiciar un debat sobre l’estat del paviment del carrer Major i zones properes.

L’aleshores regidor d’Urbanisme, Oriol Camps, va explicar que el terra del carrer Major no estava preparat perquè hi circulessin vehicles. De fet, les rajoles s’hi van instal·lar precisament per descongestionar el casc antic de trànsit i redirigir els vehicles cap a la Ronda Moreta. Actualment el trànsit no és el mateix que hi havia als anys 70, però les rajoles ho noten igualment.

I no només les del carrer Major. A la plaça Sant Joan, l’enrajolat és diferent i també presenta desperfectes que, amb aquesta actuació de la brigada, el govern confia solucionar. La plaça Sant Joan té un desnivell important i algunes rajoles en pateixen les conseqüències.

Obres a Sant Pere

Un altre problema que el govern actual ha detectat i que vol solucionar és a la pujada de la plaça de Sant Pere cap al carrer Buxadé. És a dir, el paviment que ressegueix la barana, des de la farola de la plaça. El regidor d’Urbanisme, Aleix Serra, ha explicat que ja s’ha comprat un tipus de pedra natural similar a la que hi ha al mig de la plaça i que en les properes setmanes es preveu col·locar-la. Les característiques del carrer han fet que, amb el pas dels anys, la pujada hagi quedat en un estat molt irregular i amb nombroses deficiències.