Territori nega que la tala a Gisclareny fos en zona de gall fer i l’ecologisme l’acusa de mentir

El Departament de Territori de la Generalitat assegura que la tala d’arbres a Gisclareny, que fa uns dies va denunciar públicament el Grup de Defensa de la Natura (GDNB), no és en una zona de gall fer. Territori ha explicat en una piulada al compte oficial del Departament que l’actuació “forma part dels plans anuals de gestió forestal” i, a més, ha afegit que “cap representant de l’associació [GDNB] va contactar amb el Parc Natural del Cadí Moixeró”.

El Grup de Defensa, per la seva banda, reitera que “és una mentida com una catedral”. Els ecologistes insisteixen que van trucar dues vegades al Parc Natural i van parlar “reiteradament” amb el director del parc. A més, afegeixen que “la zona és crítica” i que ho poden demostrar: “Els tècnics de Fauna del mateix departament ho tenen marcat, ja no només com a zona de gall fer, sinó com a cantader de gall fer”.

El Grup de Defensa també insisteix que la tala es va aturar gràcies a la seva alerta, i deixa clar que segueix en guàrdia. Avui -diu el grup ecologista- hi ha prevista una visita tècnica per valorar si continuen els treballs.

X