Campanya per il·luminar el Nadal a Berga amb llums elaborats pels usuaris i usuàries d’entitats socials

Berga impulsa una campanya per il·luminar el Nadal de forma solidària. L’Ajuntament de Berga, Bergacomercial, la Fundació Horitzó del Berguedà i l’Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà (Taller Coloma) s’han unit per promoure una decoració nadalenca amb llums elaborats pels usuaris i usuàries dels centres de treball de les dues entitats socials que formen part de la iniciativa. Els llums es podran adquirir mitjançant una aportació mínima de 25 € i s’habilitaran tres punts de distribució situats al passeig de la Pau, la plaça de Sant Pere i la plaça de Viladomat, del 4 al 8 de desembre. L’horari dels estands serà el següent:

  • Divendres, 4 de desembre: d’11 a 14 h i de 17 a 19 h.
  • Dissabte, 5 de desembre: d’11 a 14 h i de 17 a 20 h.
  • Diumenge, 6 de desembre: de 12 a 14 h
  • Dilluns, 7 de desembre: d’11 a 14 h i de 17 a 20 h.
  • Dimarts, 8 de desembre: de 12 a 14 h.

Iniciativa solidària

D’una banda, la regidora de Promoció Econòmica, Roser Rifà, ha explicat que l’objectiu de la campanya és “fer que la ciutat brilli més enllà de l’enllumenat que s’instal·la habitualment als carrers i alhora fer participar la ciutadania per portar el Nadal als balcons”. Rifà ha destacat que “es tracta d’una iniciativa solidària i engrescadora perquè donem vida a aquestes entitats i les ajudem a fer possible el seu sosteniment econòmic”.

D’altra banda, la representant de Bergacomercial, Ermínia Altarriba, ha comentat l’origen de la campanya ideada per l’entitat comercial i el consistori berguedà. “Vam pensar que era una bona ocasió per promoure un Nadal solidari i se’ns va acudir la possibilitat d’engalanar els carrers fent que la ciutadania pogués participar amb la il·luminació nadalenca i col·laborant amb les entitats.

Campanes, arbres i estrelles lluminoses 

Els usuaris i usuàries de la Fundació Horitzó del Berguedà i el Taller Coloma s’han encarregat de crear els llums de Nadal. En concret, han elaborat 240 llums disponibles en tres models diferents que simulen la forma d’una campana, un arbre i una estrella. Els llums tenen una alçada d’entre 60 i 80 centímetres i compten amb tires de llum d’uns 3 metres de longitud de color blanc, vermell, groc, verd i blau.

Josefina Soria, treballadora de la botiga de la Fundació Horitzó del Berguedà, ha detallat com es realitza el procés de construcció de l’enllumenat. Segons Soria, “ens arriba el ferro muntat i nosaltres hi posem els llums resseguint l’estructura i afegim unes brides per subjectar-ho tot”. Inès Rial, treballadora del Taller Coloma, també ha participat en la presentació dels llums del Nadal i ha comentat que serà una de les persones que col·laborarà en l’elaboració de la decoració lluminosa.

Adquisició del material i etiquetatge

L’Ajuntament de Berga ha finançat la compra del material utilitzat per elaborar els llums de Nadal. Bergacomercial ha assumit les tasques de gestió, coordinació i suport logístic. L’entitat comercial també ha dissenyat l’etiquetatge dels llums que inclou una breu explicació de la campanya i un fragment del relat titulat “Les llums de Nadal’ d’UllsBlaus: “Pels carrers fan pampallugues els nostres llums de Nadal, colors intermitents que es belluguen ens porten a tothom un regal”.

Col·laboració entre entitats

Eva Sànchez, directora de la Fundació Horitzó Berguedà, i Ester Comellas, gerent de l’Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà han mostrat el seu agraïment a l’hora de poder desenvolupar la campanya i han assenyalat que es tracta d’un projecte important per al sosteniment de les dues associacions. Eva Sànchez ha fet una crida a “la solidaritat esperant que les existències de llums s’esgotin”, mentre que Ester Comellas ha comentat que “aquesta col·laboració conjunta és un primer pas per acabar constituït una única entitat, crear sinèrgies i poder donar més serveis a la població”.

X