Puig-reig ofereix 30 euros en vals de descompte per al comerç de proximitat a les 1.807 famílies del poble

La campanya de dinamització comercial a Puig-reig també està en marxa. Aquesta setmana l’Ajuntament ha enviat una carta a totes les famílies on hi adjunta la sol·licitud que caldrà omplir per beneficiar-se dels vals de descompte, així com també el procés detallat de tot el que cal fer per obtenir les bonificacions. Tal com ja va explicar l’Aquí Berguedà fa unes setmanes, la campanya comercial per aquest Nadal consistirà en oferir sis vals de descompte de 5 euros (30€ en total) a cada unitat familiar del poble.

La regidora de Comerç, Rosa Garcia, ha detallat que, segons el padró, hi ha 1.807 famílies al poble. Per això, l’Ajuntament ha reservat una partida pressupostària de 53.760 euros, que corresponen als 30 euros adreçats a cada família. Tenint en compte que cada unitat familiar ha d’omplir la sol·licitud, és virtualment impossible que la bonificació arribi a totes les cases. Per això, l’Ajuntament recalca que els diners que no s’esgotin de la partida reservada es destinaran en campanyes futures per a la dinamització comercial.

presentacio-puig-reig-campanya-nadal-2020

Els regidors Rosa Garcia i Jesús Subirats han presentat la campanya comercial de Nadal i la programació nadalenca aquest divendres. MARC CANTURRI

La campanya es farà durant un mes, des del 9 de desembre fins el 9 de gener. Per obtenir els vals de descompte, caldrà omplir les dades de la sol·licitud i adreçar-se a La Sala, l’antiga biblioteca de la plaça Nova, en els horaris establerts per l’Ajuntament.

Els vals es podran recollir del 9 al 19 de desembre (excepte el 13, que és diumenge) de 10 del matí a 1 del migdia. Els dies 10, 11, 17 i 18 de desembre també s’hi podrà anar a la tarda, de 16h a 19h. L’Ajuntament també repartirà vals el 21 de desembre, des de l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), a l’edifici del consistori, de 10 a 13h.

200.000 euros reservats per superar la crisi econòmica

Des de l’esclat de la pandèmia, l’Ajuntament de Puig-reig ha rescatat diners de partides que, per culpa de les restriccions, no s’han pogut utilitzar, i les ha posat en una bossa per a la reactivació econòmica. Fa uns mesos ja va treure una línia de 70.000 euros en ajuts directes per a empreses i autònoms del municipi, que es va esgotar.

També va llançar una línia de 100.000 euros en subvencions per a famílies en situació de vulnerabilitat econòmica per culpa de la Covid-19, però en aquest cas es va poder injectar menys d’un 5% de la partida i els diners s’han reconduït en campanyes posteriors com la que aquest desembre llancen per comprar al petit comerç.

Per a aquesta darrera campanya s’han reservat 53.760 euros. A banda, aquest any també han tret dues subvencions per al sector de la restauració: una per estalviar-los la taxa d’ocupació de taules i cadires (terrasses) i una altra per subvencionar-los la compra d’estufes per a les terrasses. A més, l’Ajuntament ha reservat una partida d’uns 50.000 euros per avançar petites obres que no necessiten sortir a concurs i que es prioritza que vagin a parar en petits autònoms del municipi (fusters, pintors, paletes…).