Pont de la Puríssima congelat

El cap de setmana i l’inici de la pròxima setmana, coincidint amb el festiu de la Puríssima, no convidarà precisament a moure’s gaire de casa. L’ambient serà gèlid, especialment de dia, ja que en alguns punts de la comarca no s’aproximaran ni als 5ºC. Tot plegat, amb uns dies rúfols i de poques estones de sol.

Aquest dissabte serà encara serà una jornada força assolellada, especialment fins al migdia. A partir de llavors començaran a créixer bandes de núvols que deixaran el cel entre mig i molt ennuvolat. En principi, però, no portaran precipitacions. Ambient molt fred durant les hores centrals del dia, amb temperatures màximes que en prou feines arribaran als 7 o 8ºC al Baix Berguedà. Mentrestant, en alguns punts del nord de la comarca, com ara als municipis del Massís del Pedraforca, la màxima serà de 2 o 3ºC a tot estirar. Per la seva banda, les mínimes es quedaran per sota dels 0ºC arreu, però al centre i sud de la comarca les glaçades no seran massa accentuades.

Aquests són els valors màxims i mínims previstos per aquest dissabte en alguns municipis de la comarca:

Berga: 6/-1ºC

Puig-reig: 8/-2ºC

L’Espunyola: 5/-3ºC

Bagà: 6/-2ºC

Castellar de n’Hug: 3/-5ºC

De cara a diumenge tindrem més o menys la mateixa tònica de temps, però amb una mica més de núvols al matí i migdia que accentuaran la sensació de fredor. Temperatures diürnes i nocturnes amb molt pocs canvis, tot i que la matinada podria ser una mica menys freda.

Temps 4_12

De cara a la setmana que ve no s’esperen novetats destacables. La nuvolositat continuarà sent força abundant i els termòmetres es mantindran molt frenats. De cara a dimarts podria caure algun ruixat a l’Alt Berguedà, que seria de neu a partir dels 700 o 800 metres, però serien fenòmens força aïllats. Caldrà esperar, com a mínim, fins a finals de setmana per què les temperatures comencin a recuperar-se.

Si fas fotografies o vídeos de fenòmens meteorològics que passin al Berguedà, fes-los arribar a l’Aquí Berguedà. Envia’ns-ho, amb el teu nom i ubicació de la foto o vídeo, a través de Whatsapp al 93 821 05 62 o al correu meteo@aquibergueda.cat i ho publicarem.

X