Puig-reig adapta la cavalcada de Reis perquè passi per tots els carrers i s’evitin aglomeracions

Puig-reig tindrà cavalcada (si el PROCICAT ho permet), però serà adaptada a la pandèmia. Els Reis passaran per gairebé tots els carrers del poble amb l’objectiu d’evitar que es massifiqui la gent al carrer i les famílies puguin veure passar les carrosses des de casa. La passada pels carrers s’allargarà notablement però el tradicional acte final, en què els Reis solien atendre els infants un per un, s’elimina, i això farà que la durada total de la cavalcada s’equilibri i sigui més o menys igual que un any normal.

Els regidors Jesús Subirats i Rosa Garcia han explicat en roda de premsa que s’han adaptat les carrosses dels Reis Mags perquè puguin passar per tots els carrers. Melcior, Gaspar i Baltasar passaran pels carrers amb vehicles més petits perquè, així, també puguin travessar les vies més estretes del municipi. L’objectiu és que les famílies puguin veure’ls des del balcó de casa o bé des de l’entrada als habitatges.

A banda, la cavalcada també es podrà seguir en directe pels mitjans de comunicació municipals, és a dir, per la Televisió de Puig-reig i per Ràdio Puig-reig. El consistori, a més, també treballa en la idea que la cavalcada sigui emesa pel canal de YouTube de la corporació durant tota la tarda del 5 de gener.

Un Nadal farcit d’actes musicals

La cavalcada del dia 5 és un dels plats forts del Nadal a Puig-reig, però n’hi ha més. La música també tindrà un protagonisme especial, malgrat que la pandèmia l’obligui a reinventar-se. Dissabte 19 de desembre, a 2/4 de 6 de la tarda, hi haurà un concert commemoratiu del centenari de l’Orquestra Pau Casals, amb el grup Quartet Vivace de Violoncels.

El regidor de Cultura, Jesús Subirats, ha reivindicat la importància de l’orquestra centenària, que va ser la primera que es va crear a Catalunya: “Pau Casals va decidir crear-la després de viatjar per tot el món i detectar que no n’hi havia cap al país. Des d’aleshores va sacrificar molts dels seus concerts per dedicar-se de ple a l’orquestra”. A més, ha explicat Subirats, anys més tard molts dels músics de l’orquestra van patir la repressió franquista i van acabar en camps de concentració, de manera que l’homenatge d’aquest Nadal a Puig-reig també va per ells.

A banda, diumenge 3 de gener, a les 6 de la tarda al pavelló municipal d’esports s’hi farà el concert de Nadal de la Polifònica de Puig-reig, a benefici de la Marató de TV3, que enguany es dedicarà a la recerca de donacions per combatre el coronavirus. “El virus ha acabat amb moltes coses que fins ara fèiem, però no ens aturarà i concerts solidaris com aquest són una altra manera de combatre’l”, ha dit el regidor.

Altres iniciatives del programa

La programació nadalenca al municipi, batejada com a ‘Viu el Nadal a Puig-reig’, s’enceta aquest divendres, 4 de desembre, amb l’encesa de les llums de Nadal i la cantada de nadales a càrrec de l’escola municipal de música de Puig-reig. L’acte és a la plaça Nova, en lloc de fer-se a la plaça de la Creu com habitualment, per poder-se fer més àmpliament i respectar les distàncies de seguretat entre els assistents.

Dijous i divendres 17 i 18 de desembre les escoles faran cagar el tió però, en lloc de fer-ho conjuntament com altres anys, ho faran als seus respectiu centres. La regidora de Comunicació, Rosa Garcia, ha explicat que “així es mantenen els grups bombolles dels centres educatius i es redueix el risc de propagació del virus”.

La biblioteca municipal també organitza activitats de Nadal del 19 de desembre al 7 de gener. A banda, del 26 al 31 de desembre, els infants del poble podran deixar les seves cartes als Reis a les bústies reials que hi haurà a les botigues del poble. Els patges passaran a recollir-les quan s’acabi el termini per deixar-les-hi.

X