Temps fins el 18 de gener perquè els establiments demanin el descompte per a la taxa de residus

Fins el 18 de gener, els establiments que hagin hagut de tancar en algun moment al llarg del 2020 poden demanar que se’ls descompti la taxa de recollida de residus. El Consell Comarcal del Berguedà destina 100.000 euros a bonificar aquesta part de la taxa als negocis amb activitat econòmica al Berguedà. L’objectiu és ajudar a combatre les pèrdues que hagin patit per culpa de l’estat d’alarma o les restriccions provocades per la Covid-19.

El 14 de març del 2020 es va declarar l’estat d’alarma i, des d’aleshores, ha propiciat l’alteració de l’activitat econòmica de molts negocis, que han hagut de tancar en dates que en condicions normals estarien oberts.

Per tot això, el Consell va aprovar a finals d’octubre impulsar una nova ajuda per estalviar la taxa de residus la part dels dies de tancament dels establiments. La taxa és l’única que disposa el Consell Comarcal.

Els beneficiaris poden ser els professionals autònoms empadronats al Berguedà i les empreses que tinguin l’activitat i la seu social en algun municipi de la comarca. En tots dos casos, queden excloses les empreses o autònoms de Gironella i Puig-reig, atès que el Consell no hi presta el servei de recollida el 2020. La sol·licitud s’ha de formalitzar per via electrònica i tota la informació i documentació a aportar es pot trobar AQUÍ.

X