El Berguedà ja vacuna: les residències de Casserres, la Pobla, Sant Josep de Puig-reig, les primeres en rebre dosis

Les vacunes ja han arribat al Berguedà. Els equips del Departament de Salut s’han desplaçat a tres residències de la comarca entre aquest dimarts i dimecres per posar les primeres dosis a tots els usuaris i professionals dels centres que hagin accedit a posar-se-la. Es tracta de la residència de Casserres -la primera en vacunar-se, aquest dimarts- i les residències Sant Josep (Puig-reig) i de la Pobla de Lillet -que s’han vacunat aquest dimecres-. És una informació que avança l’Aquí Berguedà després de confirmar-la a través del Departament de Salut.

A banda, les mateixes fonts apunten que aquest dijous està previst fer vacunacions a la Salarich Calderer de Bagà, que es convertirà en la quarta residència berguedana en rebre dosis. En total, Salut preveu que demà haurà subministrat 329 dosis de la vacuna entre les quatre residències que haurà vacunat del Berguedà. Aquestes dosis corresponen a 220 usuaris i usuàries de residències i a 109 professionals dels centres.

Al cap de 21 dies d’haver-se vacunat per primera vegada, les 329 persones que s’han vacunat (o es vacunaran) aquesta setmana hauran d’accedir a posar-se una segona dosi. Aleshores el Departament de Salut calcula que ja haurà posat la primera dosi a totes les residències de la comarca i podrà centrar-se en aquesta segona bateria de vacunacions.