El govern de Berga defensa que es va veure “abocat” a apujar l’IBI i s’empara en la majoria que ho va aprovar

El govern de l’Ajuntament de Berga reitera que es va veure “abocat” a apujar l’Impost de Béns Immobles (IBI), tot i que admet que és “un any molt dolent per fer-ho”. En declaracions a l’Aquí Berguedà, el regidor d’Hisenda, Marià Miró, defensa que l’increment va ser aprovat per una majoria al ple, i això entén que li dona legitimitat. En tot cas, assumeix que “és una decisió política i en pagarem un cost polític”, tot recalcant que no li agrada haver de fer-ho: “És una feina desagraïda però necessària”. És la resposta del regidor, després de la presentació de més de 3.000 signatures contràries a l’increment, per part de les associacions de veïns de la ciutat.

Miró reitera que no van tenir més remei que fer-ho, “després d’anys de mala gestió” i de mantenir l’impost intacte. Amb tot, recalca que l’IBI no patirà més un increment com el d’aquest any, però justifica que “no es podia endarrerir més”. En aquest sentit, defensa que “un ajuntament que econòmicament no se’n surt, no pot prestar el servei que mereix la ciutadania” i per això necessita augmentar els ingressos que té. En aquest sentit, justifica que “l’apujada de l’impost s’ha notat en el pressupost del 2021, amb noves accions que, sense l’IBI, no es podrien tirar endavant”.

El regidor berguedà també ha defensat que “tothom té dret a fer les reivindicacions que cregui oportunes”, però ha insistit que ha explicat els motius “per activa i per passiva”. Sobre el retret del veïnat de no haver-los consultat la mesura abans de tirar-la endavant, Miró s’ha refugiat en la majoria plenària que li va servir per aprovar-ho i ha incidit en el fet que “hi va haver un període d’al·legacions després d’aprovar-ho per ple i no se’n va presentar cap”.

 

 

X