La Policia Local de Berga estrena un servei per assessorar els veïns els dies després de patir un accident

La Policia Local de Berga ha creat una Unitat de Proximitat per oferir una major qualitat dels serveis d’assistència a les persones, així com per fer-ne el seguiment. El nou servei es va estrenar el desembre passat, tal com ja avançava l’Aquí Berguedà en el seu darrer número del 2020, i pretén apropar el cos a la ciutadania i donar una resposta més eficient i preventiva.

A efectes pràctics, la Unitat de Proximitat atén diferents tipus de serveis relacionats amb el veïnatge, el comerç o el trànsit. Per exemple, en el cas de produir-se un accident de trànsit rellevant que hagi requerit la intervenció policial, els i les agents de proximitat es posen en contacte amb les persones accidentades per fer-ne un acompanyament posterior i efectuar diferents gestions administratives relacionades amb l’assistència de les companyies asseguradores, l’atenció mèdica, etc.

La Unitat de Proximitat té l’objectiu d’assolir una major cohesió social, identificar les problemàtiques que afecten la comunitat, propiciar solucions en la mediació de conflictes i millorar la qualitat i la satisfacció de les persones en relació als serveis policials prestats, entre d’altres.

D’altra banda, la Unitat de Proximitat treballarà de forma conjunta amb els Mossos d’Esquadra en la realització de sessions informatives en matèria de seguretat als centres escolars, les persones grans o els comerços.

Des de l’entrada en funcionament de la Unitat de Proximitat, el desembre passat, s’han gestionat i completat 8 serveis complets. En concret, s’han realitzat serveis relacionats amb accidents de trànsit (3), serveis de veïnatge (2), trobades amb associacions de veïns i veïnes (1), visites a bars i comerços (1) i accions amb Mossos d’Esquadra (1).

Les persones que necessitin contactar amb aquesta unitat poden fer-ho a través de les adreces de correu electrònic proximitatpl@ajberga.cat i policialocal@ajberga.cat o al telèfon 93 821 04 27.

X