Bri d’esperança per als pobles petits: el Govern planteja permetre la mobilitat comarcal a partir de dilluns

El confinament perimetral podria passar de municipal a comarcal a partir de dilluns, 8 de febrer. El Govern de la Generalitat ho posarà sobre la taula aquest dijous al matí en una nova reunió del Procicat per acabar de decidir les mesures que regiran a partir de dilluns, segons ha avançat RAC1 i ha pogut confirmar l’ACN a través de fonts del Govern.

La proposta també contempla allargar una hora l’obertura de la restauració en els dos torns que actualment estan permesos, el d’esmorzar i el de dinar. Per tant, bars i restaurants podrien obrir ara de 7.30 a 10.30h per servir esmorzars i de 13 a 16.30h, per a dinars. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ja va apuntar que les mesures a partir del 8 de febrer serien de continuïtat, però amb petites obertures.

La mobilitat comarcal és el reclam que des de fa setmanes fan els pobles petits del Pirineu. Retreuen que, amb les mesures vigents des d’aquest gener, molts negocis de municipis amb poca població no poden obrir perquè no els surt a compte i ho veuen com “un tancament encobert”. En aquest sentit, demanen que no se’ls tracti igual que a les grans ciutats i que la Generalitat els tingui més en compte a l’hora d’aplicar mesures restrictives.

 

 

X