El Govern s’oblida dels pobles del Pirineu i l’Aran, que es tornen a plantejar concentrar-se a Barcelona

Revifa el malestar entre els pobles del Pirineu i l’Aran que exigeixen un confinament comarcal a les zones menys poblades del país. La setmana passada tenien la determinació de concentrar-se a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, però el Govern va aturar el cop emplaçant-los a una reunió aquest dimarts. A hores d’ara el Pirineu i l’Aran no han estat convocats a aquesta reunió, i això ha encès els ànims d’una part del territori que havia posat el peu al fre, confiant en la trobada amb els consellers.

El president del Consell Comarcal del Ripollès, Joaquim Colomer, és un dels impulsors del moviment i ha explicat a l’Aquí Berguedà que ho veu com “un nou episodi de menyspreu” cap a les comarques allunyades de les grans ciutats. Colomer ha retret “la manca d’empatia i nul·la comunicació amb el territori”, però ha assegurat que “ve sent habitual” en el que ell defineix com a “desgovern”.

Per tot plegat, el món local té previst presentar una queixa formal a la Generalitat avui mateix i també es torna a plantejar fer la manifestació a la plaça de Sant Jaume que la setmana passada va cancel·lar “per responsabilitat”, donant un vot de confiança al Govern. Tot això, però, es debatrà en la propera trobada telemàtica de càrrecs electes, convocada per dilluns vinent, 8 de febrer.

El moviment dels pobles petits del país ha anat sumant comarques a mesura que han avançat les setmanes. En aquests moments ja s’hi ha adherit l’Alt Pirineu i Aran, el Berguedà, el Solsonès, la Garrotxa, el Ripollès i, fins i tot, l’Alt Empordà. Tots defensen que no se’ls pot tractar igual que les grans ciutats i reclamen al Govern que permeti la mobilitat comarcal a les zones de menys població, entre d’altres coses, per evitar la ruïna de les petites empreses. De moment, però, els fan poc cas.

 

X