El govern de Berga assegura que podrà certificar que va executar més del 90% de les obres al polígon abans del 31 de desembre

L’Ajuntament de Berga haurà de pagar una part de les obres al polígon, si no convenç la Diputació del contrari, però el govern assegura que n’haurà d’assumir menys del 10%. El regidor d’Urbanisme, Aleix Serra, està convençut que podrà certificar que va executar més del 90% de les obres abans del 31 de desembre i que, si finalment ha d’assumir la part que no ha pogut certificar, suposarà “unes desenes de milers d’euros” per a l’Ajuntament.

Aquests dies l’Ajuntament està calculant exactament quan hauria de pagar, si finalment no convenç la Diputació de Barcelona, que va concedir-li un ajut d’1,2M d’euros que cobria la totalitat de les obres. En paral·lel, el govern municipal manté converses amb la Diputació i confia que arribin a bon port. “Si no hi hagués cap possibilitat, suposo que ja ens ho haurien dit”, explica Serra, en declaracions a l’Aquí Berguedà.

El regidor d’Urbanisme considera que “l’endarreriment ha estat de molts pocs dies”. Les obres havien d’acabar abans del 31 de desembre i han acabat concloent l’última setmana de gener. “Hi ha precedents d’algun lloc on la subvenció s’ha acabat donant íntegrament, malgrat que les obres han acabat fora de termini, i confiem que en el nostre cas passi el mateix”, ha dit el regidor. Sigui com sigui, ara mateix no hi ha res assegurat.

A banda, Serra reconeix que cal fer autocrítica: “El procés de redacció del projecte es va encallar massa. No estàvem dormint, però sí que estàvem fent altres projectes que s’han anat tirant endavant”. En aquest sentit, el regidor afegeix que “es van fer errors de càlculs i s’ha acabat anant massa just de temps”, però conclou que “és un endarreriment menor”.

El regidor d’Urbanisme també ha destacat que l’empresa ha accelerat el procés d’execució de les obres i això ha permès acabar en uns terminis no massa allunyats del que estipulava la subvenció: “Els vam demanar que acceleressin l’execució al màxim i s’hi ha abocat”.

Pel que fa al nou aspecte del polígon, Serra puntualitza que “es veu ben acabada” i que “la imatge del polígon canvia” per passar a tenir “una targeta de presentació molt millorada”.