Gironella, Festes

Gironella converteix el Carnestoltes en una competició de disfresses entre els dotze barris del municipi

Gironella converteix el Carnestoltes en una competició de disfresses entre els dotze barris del municipi
El regidor de Cultura de Gironella, Lluís Vall, presentant el carnestoltes des d'un balcó de l'Ajuntament. MARC CANTURRI

Si els veïns no segueixen la Perla, la Perla segueix els veïns. Gironella ha reinventat el seu carnestoltes per adaptar-lo a les condicions marcades per la pandèmia. La idea és original i, fins ara, insòlita a la comarca: el concurs, que tradicionalment se centra en les carrosses de la rua, aquest any es transforma en una competició entre els dotze barris del municipi. Cada barri es disfressarà en sintonia i decorarà els seus balcons segons la temàtica que hagin escollit.

Aquest dissabte, 20 de febrer, el jurat visitarà els barris i els balcons de la vila per, posteriorment, avaluar quins són els millors. A partir de les cinc de la tarda, hi haurà la Gran Festa de Carnestoltes: la Perla, el personatge que habitualment protagonitza la festa, resseguirà tots els carrers de Gironella per veure com s’ha disfressat cada barri. Tot plegat es podrà seguir en directe en un programa especial que s’emetrà per Televisió del Berguedà amb l’objectiu que els veïns es quedin a casa.

En paral·lel, el discjòquei de Gironella DJ Weah protagonitzarà una sessió que s’emetrà en directe a través del Canal de YouTube de l’Ajuntament de Gironella. El consistori encoratja la població a treure el mòbil, la tauleta o els altaveus als balcons per amenitzar la festa i el recorregut de la Perla per tot el poble.

Els premis

Els tres barris més ben decorats s’enduran un premi en metàl·lic amb la idea que puguin recuperar part de la inversió que puguin haver fet. El millor rebrà 300 euros; el segon, 200€; i el tercer, 100€.

El regidor de Cultura i Festes, Lluís Vall, ha explicat en roda de premsa que, des de fa dies, els veïns s’organitzen en 12 grups de WhatsApp (un per barri) que es van obrir a tota la població que hi visqui. Els dotze barris participants són Viladomiu Nou, Viladomiu Vell, Cal Bassacs, la Font dels Torracs, Cal Ramons, la Zona de les Eres, l’avinguda Catalunya, el barri de la Mainada, Cal Blau, Cap del Pla i el nucli històric.

A banda dels premis cap als barris en general, l’Ajuntament també premiarà el balcó més ben guarnit de cada barri. A cada guanyador se li donarà 100 euros en vals de descompte de 5€ per gastar al comerç local. També hi haurà l’habitual concurs d’aparadors. En aquest cas, les botigues més ben decorades rebran 100, 75 i 50 euros amb la idea que puguin recuperar part de la inversió que puguin haver fet.

Altres actes del programa

Divendres serà el dia de les escoles i la residència. Els centres escolars no poden fer l’habitual rua, però la Perla les visitarà una a una. A més a partir de les 3 de la tarda hi haurà un concurs virtual per als alumnes de les escoles, amb concursos i animació de tota mena. A la Residència Sant Roc, el personal del centre ha organitzat l’espectacle ‘80’s Roc’ per als usuaris.

El divendres es tancarà amb la Glitter Party, la famosa jornada de ball-fitness que comptarà amb set monitors de tota la comarca i que, com no podia ser d’una altra manera, aquest any també canvia de format. Per evitar la multitud que s’aplega a Gironella en una Glitter Party convencional, aquesta vegada la sessió s’emetrà per Televisió del Berguedà, a partir de les 8 de la tarda.

A banda, l’Ajuntament anima la població a descarregar-se un dorsal i compartir-lo a les xarxes amb l’etiqueta #GironellaÉsCarnestoltes. Entre els participants al repte digital, l’Ajuntament sortejarà 10 vals de 10 euros per gastar-los als comerços locals.

Dissabte serà el dia del concurs de carnestoltes entre barris. I diumenge, durant tot el dia, s’instal·larà un joc d’escapada al municipi, amb inici a la plaça de l’Ajuntament. Per participar-hi s’haurà de reservar hora a través de l’aplicació de Gironella, però l’activitat és gratuïta. Està pensada per a grups de 6 persones de la mateixa bombolla i és un joc en equip en el qual els participants hauran de desactivar les bombes per evitar que l’Ajuntament voli pels aires.

El carnestoltes de Gironella es tancarà a les 6 de la tarda amb una sessió de monòlegs amb Neus Motos, Patrizia con Zeta, Beluni, Marta Burling i la Crazy, titulat ‘Humor en clau de dona’. Serà al Local del Blat, val 5 euros i per assistir-hi cal comprar l’entrada a Entradium.com i ser major de 18 anys.

Ajuntament de Gironella Carnestoltes de Gironella

Estic amb tu

Comentaris