La segona planta del Museu d’Art del Bolet de Montmajor es convertirà en una sala polivalent aquesta primavera

Montmajor estrenarà la segona planta del Museu d’Art del Bolet aquesta primavera. Les obres ja han començat i han de permetre disposar d’una nova sala polivalent per fer-ho tallers i sessions divulgatives. En concret, la segona planta -fins ara en desús- s’adequarà per ser un espai d’uns 110 metres quadrats.

A banda, les obres també contemplen eliminar barreres arquitectòniques per facilitar l’accés al museu a persones amb mobilitat reduïda. En aquest sentit, s’instal·larà un ascensor que comunicarà la primera i la segona planta de l’edifici, un dels més emblemàtics (si no el que més) de Montmajor.

El Consell Comarcal del Berguedà ha adjudicat l’obra per gairebé 95.000 euros a l’empresa Gestió d’Obres i Serveis Sostenibles SL (Geos), amb seu a Cardona. L’obra està finançada pels fons europeus FEDER, amb 41.970,19 euros, més 46.243,84 euros que surten del Pla de Foment de Turisme de la Generalitat. La resta, uns 6.000 euros més la direcció d’obra i els honoraris, els assumeix l’Ajuntament de Montmajor.

El Museu d’Art del Bolet va ser inaugurat el 18 d’octubre del 2003 i compta amb una col·lecció de més de 500 figures de bolets de ceràmica. És un projecte pioner i únic a Catalunya, a l’Estat i, molt probablement, a Europa. L’edifici que acull el museu és l’antic Ajuntament.

 

X