Setmana sense defuncions a l’hospital de Berga: cinc altes, un sol ingrés i els llits ocupats per pacients Covid baixen fins a 6

Setmana positiva a l’Hospital Sant Bernabé de Berga. No hi ha hagut més defuncions a causa del coronavirus, s’han donat fins a cinc altes i només hi ha hagut un ingrés nou. Tot plegat fa que el nombre de llits ocupats per pacients amb el virus baixi de 10 a 6, la xifra més baixa des del pont de la Puríssima. Pel que fa als professionals, actualment n’hi ha 4 que continuen aïllats a casa, amb diagnòstic de Covid-19.

La millora substancial a l’hospital va en sintonia amb la que s’està notant fora, a tota la comarca. Segons les dades del Departament de Salut, entre el 9 i el 15 de febrer només es van detectar 23 casos positius a través de PCR. Són quinze menys que la la setmana anterior i fan baixar el risc de rebrot fins a 128. La velocitat de propagació del virus segueix igual que fa just una setmana, a 0,78, encara per sota d’1 i, per tant, en una situació que ratifica que el virus no creix.

Per municipis, la situació està més o menys controlada a tot arreu. Segons el recull de dades diàries de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), a Berga s’han detectat 17 casos els últims set dies i la velocitat de propagació del virus (Rt) és a 0,65. A Gironella, la Rt és per sobre d’1 perquè en una setmana s’han detectat quatre casos nous, dos més que la setmana passada. Els únics municipis que han detectat nous casos, a banda de Berga i Gironella, són Puig-reig (3), Avià (4), Cercs (1) i Santa Maria de Merlès (1). La resta, en verd, sense casos nous.

X