L’hospital de Berga traslladarà les urgències a l’edifici nou per disposar d’un espai quatre vegades més gran

La zona d’Urgències de l’Hospital Sant Bernabé de Berga canviarà de lloc. Es traslladarà a la quarta planta de l’edifici nou, una zona que actualment no s’utilitza. El nou espai tindrà 678 metres quadrats i serà quatre vegades més gran que la zona actual.

Hi haurà un box de triatge, un box de reanimació, 3 consultes per a urgències de baixa complexitat, 6 boxs per a urgències de mitjana i alta complexitat, i 6 espais per a observació. A més, la zona disposarà d’un espai de treball i control d’infermeria central, que permetrà tenir visibilitat i facilitarà el seguiment de tota l’activitat d’urgències.

La sala d’espera també estarà dividida en diferents zones: una per a pacients pediàtrics, una per a pacients respiratoris i una altra per a pacients sense patologia respiratòria, per tal d’adaptar-se a la nova situació creada per la pandèmia de la Covid-19. A les noves urgències també hi haurà despatxos per a l’Atenció Continuada d’Urgències Territorials (ACUT) i la base assistencial del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), amb un accés ràpid i directe al vehicle i al mateix servei d’urgències.

El projecte de noves urgències es va presentar aquest dimarts a la consellera de Salut, Alba Vergés, que va visitar l’hospital acompanyada de responsables sanitaris i polítics, però sense mitjans de comunicació.

L’hospital de Berga és l’únic centre hospitalari del Berguedà i atén a una població de 37.500 persones. Actualment està immers en un procés de transformació integral i estratègica que abasta tots els àmbits, especialment en la vessant assistencial i la transformació tecnològica i digital. Tenir un espai adequat que doni resposta a les necessitats d’atenció urgent de la població és un dels primers objectius estratègics que han d’impulsar aquest procés de transformació, segons explica l’hospital en un comunicat.

X