Cars Berga

Salut, Berga

L’hospital de Berga traslladarà les urgències a l’edifici nou per disposar d’un espai quatre vegades més gran

L’hospital de Berga traslladarà les urgències a l’edifici nou per disposar d’un espai quatre vegades més gran
Visita de la consellera Vergés a les instal·lacions de l'hospital, aquest dimarts. CEDIDA

La zona d’Urgències de l’Hospital Sant Bernabé de Berga canviarà de lloc. Es traslladarà a la quarta planta de l’edifici nou, una zona que actualment no s’utilitza. El nou espai tindrà 678 metres quadrats i serà quatre vegades més gran que la zona actual.

Hi haurà un box de triatge, un box de reanimació, 3 consultes per a urgències de baixa complexitat, 6 boxs per a urgències de mitjana i alta complexitat, i 6 espais per a observació. A més, la zona disposarà d’un espai de treball i control d’infermeria central, que permetrà tenir visibilitat i facilitarà el seguiment de tota l’activitat d’urgències.

La sala d’espera també estarà dividida en diferents zones: una per a pacients pediàtrics, una per a pacients respiratoris i una altra per a pacients sense patologia respiratòria, per tal d’adaptar-se a la nova situació creada per la pandèmia de la Covid-19. A les noves urgències també hi haurà despatxos per a l’Atenció Continuada d’Urgències Territorials (ACUT) i la base assistencial del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), amb un accés ràpid i directe al vehicle i al mateix servei d’urgències.

El projecte de noves urgències es va presentar aquest dimarts a la consellera de Salut, Alba Vergés, que va visitar l’hospital acompanyada de responsables sanitaris i polítics, però sense mitjans de comunicació.

L’hospital de Berga és l’únic centre hospitalari del Berguedà i atén a una població de 37.500 persones. Actualment està immers en un procés de transformació integral i estratègica que abasta tots els àmbits, especialment en la vessant assistencial i la transformació tecnològica i digital. Tenir un espai adequat que doni resposta a les necessitats d’atenció urgent de la població és un dels primers objectius estratègics que han d’impulsar aquest procés de transformació, segons explica l’hospital en un comunicat.

Hospital Hospital de Berga Hospital Sant Bernabé

Comentaris