Tornen els ingressos i les morts per Covid-19 a l’hospital de Berga, dues setmanes després

L’augment de casos de Covid-19 al Berguedà ha arribat a l’hospital. Després de dues setmanes sense víctimes ni ingressos nous, l’Hospital Sant Bernabé ha hagut d’ingressar set persones aquesta setmana, ha patit una nova defunció i ha hagut de traslladar un pacient greu a un altre centre hospitalari.

En un comunicat, el Sant Bernabé matisa que un dels tres ingressats que hi havia la setmana passada ja ha donat negatiu a la prova, però continua ingressat recuperant-se. Aquesta setmana no hi ha hagut altes. Pel que fa als professionals, continuen sent tres els aïllats a casa amb diagnòstic de Covid-19.

Fora de l’hospital, les dades de Covid-19 a la comarca sembla que tornen a anar lleugerament a la baixa. Dels 42 nous casos setmanals que hi havia fa una setmana, hem passat als 29 de l’últim recompte del Departament de Salut (entre 9/3 i 15/3). Tot plegat ha tornat a situar la velocitat de reproducció lleugerament per sota d’1, a 0,96, després de més de quinze dies per sobre. El risc de rebrot, però, segueix en vermell: a 157.

Per municipis, tal com ve sent habitual, la majoria de casos diagnosticats són a Berga, on s’han detectat una vintena de nous positius els últims set dies. A Gironella i Puig-reig se n’han detectat 3; a Avià, Montmajor i Bagà, 2; i a Guardiola, Vilada, Borredà i Olvan, 1.

 

X