Runa a Sac - Containers del Berguedà

Salut, Berga

Els casos de Covid-19 al Berguedà repunten, però es nota l’efecte vacuna: segona setmana sense ingressos a l’hospital

Els casos de Covid-19 al Berguedà repunten, però es nota l’efecte vacuna: segona setmana sense ingressos a l’hospital

El principal objectiu de la vacuna és evitar el col·lapse hospitalari, i al Berguedà els seus efectes ja s’estan començant a notar.

Amb aquesta, l’Hospital Sant Bernabé encadena dues setmanes consecutives sense haver d’ingressar cap pacient per coronavirus, i això no passava des de principis d’estiu. Aquesta setmana s’han donat dues altes, i això fa que el nombre de llits ocupats per contagiats passi de 5 a 3. Pel que fa als professionals, actualment n’hi ha 3 amb diagnòstic de Covid-19, un menys que fa una setmana.

Tot i l’aparent tranquil·litat a l’hospital, la pandèmia no defalleix. Les dades del Departament de Salut certifiquen que el Berguedà està pitjor avui que fa una setmana. Aquesta última setmana s’han detectat el doble de casos que l’anterior a tota la comarca: dels 15 de fa una setmana als 31 d’aquesta última.

Més de la meitat són a Berga, que ha passat de detectar quatre casos setmanals a registrar-ne 17, aquests últims set dies. A Gironella se n’ha detectat 5 més, a Olvan 3 i a Bagà, 2. També hi ha hagut nous casos a Avià, Puig-reig, Vilada i la Pobla, però en aquests casos només un.

Tot i l’augment a peu de carrer, a l’hospital no s’ha notat, de moment. I aquí, tal com passa a tot el país, hi juga un paper protagonista la vacuna, que s’ha començat a administrar als col·lectius més vulnerables i això redueix dràsticament els casos de més gravetat a atendre.

coronavirus COVID-19 Hospital Hospital de Berga Hospital Sant Bernabé

Comentaris