En marxa un estudi a la Catalunya central per conèixer la immunitat després de vacunar-se contra la Covid-19

Tres investigadors de l’Institut Català de la Salut a la Catalunya central han començat un estudi entre tots els treballadors de l’ICS a la demarcació que no hagin passat el coronavirus i hagin rebut les dues dosis de la vacuna. Busquen conèixer el seu estat immunològic davant el virus i cadascuna de les 200 persones de la plantilla triades a l’atzar se sotmetran a analítiques cada dos mesos per fer buscar anticossos específics i cada quatre mesos  per determinar la immunitat de les cèl·lules.

Els tres investigadors són Anna Ruiz Comellas, Anna Ramírez i Josep Vidal. Les respostes immunitàries de les analítiques es compararan entre els treballadors que han passat la Covid-19 i els qui no, i els qui han estat vacunats i els qui no. “Això ens permetrà determinar la immunitat dels professionals enfront el SARS-COV-2 i comparar la resposta de la vacunació segons si han estat infectats prèviament o no”, detalla la investigadora i metgessa de l’ICS a la Catalunya Central, Anna Ruiz Comellas.

L’Institut de Salut Global (ISGlobal) i la Fundació Daniel Bravo fan possible l’estudi.

 

 

X