Capolat i Castellar del Riu demanen a Endesa que soterri una línia d’alta tensió per reduir l’impacte mediambiental

Els ajuntaments de Capolat i Castellar del Riu demanen a Endesa que soterri entre 5 i 7 quilòmetres de la línia d’alta tensió que l’empresa vol fer passar per tots dos pobles per ampliar la xarxa actual. El projecte ha generat preocupació entre els veïns de Castellar del Riu i Capolat i, en especial, als propietaris dels terrenys per on passarà la línia.
L’alcalde de Castellar del Riu, Adrià Solé, recalca que no s’oposen a l’obra però consideren que caldria soterrar-la per evitar l’impacte ambiental que tindria sobre la zona: “Si els fa falta ampliar aquesta línia hi estem d’acord. No obstant, creiem que és necessari soterrar-la perquè els veïns s’oposen a que sigui aèria per l’impacte que tindria” en una zona “bastant verge del nostre municipi”.
Per la seva banda, l’alcalde de Capolat, Josep Maria Mosoll, ha explicat que l’Ajuntament vol forçar l’empresa a posar-se d’acord amb les persones afectades i, en aquesta negociació, l’alcalde deixa clar que “l’Ajuntament es posarà al costat dels propietaris”.
Tots dos pobles ja han demanat suport al Consell Comarcal del Berguedà per tal de fer pressió i vetllar perquè les reivindicacions tinguin efecte i facin recapacitar Endesa. L’ens supramunicipal ja ha dit que es posarà al seu costat amb la idea d’impedir que Endesa instal·li la vintena de torres d’entre 18 i 20 metres entre Castellar del Riu i Capolat.
 

X