La història dels berguedans que ballen amb el silenci emociona en el nou concurs de ball de TVE

Els balladors berguedans Rosanna Camprubí i Joan Boixader continuen causant sensació en qualsevol pista que trepitgen. Aquesta vegada ha estat la del nou concurs de ball de TVE, The Dancer, que es va estrenar aquest dilluns a la nit, en prime time.
El concurs consisteix en diverses exhibicions de cada aspirant davant una grada plena de públic i de tres famosos que fan de capitans: Miguel Àngel Muñoz, Lola Indigo i Rafa Méndez. Cada aspirant ha de superar dues fases: primer l’ha de votar més del 75% del públic i, després, ha de ser escollit per un dels tres capitans, que només poden triar un aspirant cadascun per programa.
L’exhibició de la Rosanna i el Joan va tenir com a pròleg un relat de la mare de la Rosanna, la Carme, que va explicar com la seva filla es va quedar completament sorda als 3 anys a causa d’un medicament per tractar la meningitis, i com es va iniciar en el ball acompanyada per la seva parella des de l’adolescència. La Carme també va destacar la importància del Joan en el repte de “ballar amb el silenci” que protagonitzen ell i la seva filla.
La Rosanna i el Joan van deixar el públic bocabadat i no van tenir problemes per aconseguir el vot de més del 75% de la grada. Els capitans, visiblement emocionats, van destacar de la parella berguedana la seva història d’amor, la capacitat de superació i l’esforç de la Rosanna. “No hi ha gent discapacitada. Tenen altres capacitats. I saps quina és la teva? Que ets una guerrera”, va reconèixer en la valoració final Rafa Méndez.
Al final del programa, els capitans van escollir els tres candidats que passaven de ronda d’entre els tretze que van seduir més de tres quartes parts del públic. La Rosanna i el Joan no van ser escollits, però els seus noms no van parar de ressonar a les xarxes. Una nova mostra davant el món que “Ballar amb el silenci” és possible.
Si vols recuperar el programa sencer, el pots veure AQUÍ